Premierul David Cameron a lansat vineri un atac puternic impotriva BBC, acuzand gigantul media britanic de faptul ca nu a luat atitudine impotriva recentelor revolte de strada din regat, scrie The Telegraph. El a acuzat BBC de faptul ca ar fi amestecat protestele de strada cu alte probleme ale societatii din Marea Britanie - cum ar fi inegalitatile sociale sau comportamentul bancherilor: "Exista riscul ca atunci cand asculti BBC, sa faci un mare terci din toate aceste probleme", a afirmat Cameron.

"Unii oameni spun ca atata timp cat avem probleme cu inegalitatea in societate, nu ramane nimic de facut impotriva protestelor", a adaugat seful Executivului de la Londra.

Un purtator de cuvant al BBC a respins insa criticile, aratand ca relatarile gigantului media au fost "impartiale si echilibrate".

Premierul britanic a mai promis fonduri suplimentare pentru categoriile defavorizate, insa a atras din nou atentia ca la revoltele de luna trecuta au existat si oameni care au iesit in strada doar din dorinta de a sparge vitrinele magazinelor si de a vandaliza.