Compania de Drumuri anunță că a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația pentru lansarea licitației necesară lărgirii la 4 benzi a conexiunii dintre depoul tramvaiului 41 și Prelungirea Ghencea, în zona Pasajului Domnești. CNAIR anunță cât va dura contractul de proiectare și execuție, dar nu spune și cât este valoarea estimată a contractului.

Pasajul Domnesti si zona Prelungirea GhenceaFoto: Captura YouTube

Miercuri, 08.03.2023, CNAIR a transmis la ANAP documentația de atribuire în vederea încheierii contractului având ca obiect: Proiectarea și execuția lucrărilor pentru Conexiunea proiectului „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între strada Brașov și Terminal Tramvai 41” cu proiectul „Pasaj Suprateran pe Dj 602, Centura București – Domnești”.

Contract de 12 luni pentru proiectare și execuție, dar CNAIR nu spune încă și cât va costa

CNAIR spune că data limită de depunere a ofertelor este 04.05.2023. CNAIR mai informează că durata contractului este de 48 luni și cuprinde: 2 luni perioada de proiectare, 10 de luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 36 de luni perioada de garanție.

Dincolo de aceste informații, CNAIR nu spune și care este valoarea estimată a contractului.

Informația a fost publicată anterior pe Facebook și de către șeful CNAIR, Cristian Pistol, dar și în acest caz fără a fi prezentat costul lucrărilor.

„Proiectul are un rol important în modernizarea rețelei de transport din zona de sud-vest a Capitalei și creează premisele construcției ulterioare a unei linii de tramvai pe Prelungirea Ghencea”, spune șeful de la Drumuri.

„În prezent pe Prelungirea Ghencea traficul auto se desfășoară pe doar 2 benzi de circulație, cel pietonal pe trotuare înguste, transportul în comun nu are benzi dedicate, alveolele stațiilor de autobuz sunt subdimensionate”, detaliază Pistol care publică și schițe ale proiectului.

VIDEO - Cum arată acum tronsonul de la Prelungirea Ghencea spre recent-inauguratul pasaj Domnești: