Taxele si impozitele locale pot fi platite prin card in 55 de orase din tara, majoritatea administratiilor locale avand instalate POS-uri. Dintre acestea, 8 accepta plata prin internet a taxelor si impozitelor locale. Cetatenii din Arad, Baia Mare, Bucuresti sector 2, Oradea, Timisoara, Campia Turzii, Dej si Lugoj isi pot achita taxele si impozitele locale, de acasa, din fata calculatorului, cu orice card. Plata cu cardul prin internet este foarte utila si pentru cetatenii care locuiesc in afara orasului de resedinta pentru ca nu mai trebuie sa se deplaseze pentru a plati taxele datorate la bugetul local.

“Experienta pozitiva a celor 8 primarii care pun la dispozitia cetatenilor aceasta metoda de plata simpla si comoda le este facuta cunoscuta si primarilor din celelalte orase. Visa Europe face demersuri pentru a populariza cat mai mult beneficiile acceptarii platii taxelor locale si a impozitelor prin card, atat pentru cetateni, cat si pentru primarii. Ideal ar fi, desigur, ca plata taxelor sa se poata face peste tot, atat prin intermediul terminalelor POS, cat si online” – Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, va prezentam mai jos cum puteti proceda pentru plata online a taxelor la fiecare dintre primariile mentionate mai sus.

1. Primaria municipiului ARAD

Cetatenii din Arad isi pot plati taxele si impozitele locale la ghiseele administratiei locale cu numerar, dar si online prin card. Primaria nu percepe comision suplimentar in cazul platii online.

  • Ce plati online se pot face?

Impozite si taxe: impozite pe cladiri, impozite pe terenuri, diferite taxe

Amenzi contraventionale: amenzi de circulatie, alte tipuri de amenzi

  • Care este procedura?

Consultarea informatiilor detinute de Primarie si plata restantelor se face pe baza de CNP pentru persoane fizice respectiv CUI pentru persoane juridice.

Pentru plata amenzilor contraventionale, cetatenii au nevoie doar de datele din procesul verbal.

  • Date de contact

Asistenta pentru plata cu cardul: 004 0758-463326

Asistenta taxe si impozite - primarie: 004 0257-283622 int. 117

2. Primaria municipiului BAIA MARE

Cetatenii din Baia Mare isi pot plati taxele si impozitele locale la ghiseele administratiei locale, dar si online prin card. Primaria nu percepe comision suplimentar in cazul platii online.

  • Ce plati se pot face online?

Impozite si taxe: impozite pe cladiri, impozite pe terenuri, diferite taxe

Amenzi contraventionale: amenzi de circulatie, amenzi de parcare pentru incalcarile regimului de parcare (parcare fara tichet sau abonament, depasirea timpului de stationare, parcare in locuri nepermise sau rezervate, blocarea accesului, alte situatii asemanatoare)

  • Care este procedura?

Sistemul poate fi accesat de catre orice contribuabil care are acces la internet. Autentificarea se face pe baza de CNP (persoane fizice) respectiv CUI (persoane juridice). Parola nu este obligatorie, ea este necesara doar pentru accesul la informatii detaliate.

Pasii pentru efectuarea platii online sunt:

  1. Se face conectarea la sistem
  2. Accesati butonul "Plata Online"
  3. Pagina de consultare a datoriilor permite, printr-o interfata de tip checkboxes, selectarea acelor categorii de taxe si impozite si sumele aferente, care se doresc a fi platite.
  4. Dupa selectarea categoriilor de impozit si a sumelor care vor fi achitate, se actioneaza butonul "Plata Online". Se va efectua un centralizator al taxelor si impozitelor dupa care va fi nevoie de inca o actionare a butonului "Plata Online".
  5. Confirmarea finala a platii va conduce la o verificare a corectitudinii datelor cardului, urmata de o validare sau invalidare a tranzactiei. In cazul unei tranzactii validate, se va face redirectarea catre paginile Primariei Municipiului Baia Mare, pagina pe care se va afisa tranzactia efectuata drept plata in asteptare. In cazul invalidarii tranzactiei, actiunea nu va avea nici un efect asupra debitelor sau platilor dumneavoastra.

Soldul din contul contribuabilului se va diminua corespunzator sumelor achitate cu o intarziere de cateva zile, intarziere data de procedurile de decontare interbancare. Din acel moment, inregistrarile care apar drept "Plati in procesare" se vor transforma in "Plati anterioare".

Sistemul este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, si ofera date despre debitele restante si majorarile de intarziere calculate la zi.

Plata amenzilor se face pe baza datelor din procesul verbal si cu verificarea incadrarii in termenul de 48 de ore.

Pentru accesul la informatii detaliate despre obiectele impozabile aflate in proprietatea contribuabilului aveti nevoie de o parola. Parola se poate obtine de la Primaria Municipiului Baia Mare, Centrul de Informare pentru Cetateni (C.I.C.), str. Gh.Sincai, nr. 37, parter, pe baza unui formular de inregistrare in sistem.

Deconectarea de la Sistem se face automat la inchiderea browser-ului de Internet.

  • Date de contact

Asistenta pentru plata cu cardul: 004 0758-463326

Asistenta taxe si impozite - primarie: 004 0262-211005

3. Municipiul Bucuresti, SECTOR 2

Contribuabilii din Bucuresti, sectorul 2, isi pot plati taxele si impozitele locale prin card, la POS-urile de la ghiseele administratiei locale si online.

  • Ce plati se pot face online?

Impozite si taxe: impozite pe cladiri, impozite pe terenuri, diferite taxe

Amenzi contraventionale: amenzi de circulatie, alte tipuri de amenzi

  • Care este procedura?

Plata online se poate face in baza unei parole de acces pe care o puteti obtine dupa completarea, listarea si depunerea formularului de inregistrare si copie dupa C.I. / B.I. (persoane fizice) sau copie dupa Certificatul de Inregistrare, copie C.I. / B.I. si imputernicire in original (persoane juridice), la Directia Venituri Buget Local Sector 2.

In urma obtinerii parolei, aveti acces la o serie de informatii cu caracter personal: vizualizare patrimoniu, a platilor efectuate, a sumelor de plata.

Pasii pentru efectuarea platii online sunt:

  1. Va configurati Browser-ul de web (vezi tab-ul de Ajutor);
  2. Va autentificati prin introducerea codului si a parolei;
  3. Navigati prin pagina de web a aplicatiei ATLAS si va informati asupra sumelor pe care le aveti de plata;
  4. Se acceseaza tab-ul ePlata;
  5. Din totalul de plata afisat pe fiecare tip de taxa in parte , completati suma dorita si apoi apasati butonul “Aduna” aflat langa zona in care ati completat suma;
  6. Se apasa butonul "Initializare plata" pentru initializarea plati;
  7. Se va deschide o noua pagina in care se face tranzactia si in care se completeaza toate datele cerute in formular;
  8. Se apasa butonul “Trimite”;
  • Date de contact

Directia Venituri Buget Local Sector 2

- pentru persoane fizice la sediul din B-dul Garii Obor, nr. 10; telefon 021.252.84.09

- pentru persoane juridice la sediul din Str. Grigore Moisil nr.12, telefon 021.242.08.82

e-mail: office@impozitelocale2.ro

4. Primaria municipiului ORADEA

Contribuabilii din Oradea isi pot plati taxele si impozitele locale la ghiseele administratiei locale prin card, la POS si online. Primaria nu percepe comision suplimentar in cazul platii online.

  • Ce plati se pot face online?

Impozite si taxe: impozite pe cladiri, impozite pe terenuri, diferite taxe

Amenzi contraventionale: amenzi de circulatie, alte tipuri de amenzi

  • Care este procedura?

Consultarea informatiilor detinute de Primarie si plata restantelor se face pe baza de CNP pentru persoane fizice respectiv CUI pentru persoane juridice. Pe langa taxe si impozite, cetatenii isi pot plati si amenzile contraventionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.

  • Date de contact

Asistenta pentru plata cu cardul: 004 0758-463326

Asistenta taxe si impozite - primarie: 004 0259-437000

5. Primaria municipiului TIMISOARA

Contribuabilii din Timisoara isi pot plati taxele si impozitele locale la ghiseele administratiei locale, cu numerar, dar si online prin card. Primaria nu percepe comision suplimentar in cazul platii online.

  • Ce plati se pot face online?

Se pot plati online prin card toate taxele si impozitele locale.

  • Care este procedura?

Toate operatiunile legate de informare si de achitarea taxelor se pot face in orice moment al zilei, fara a mai fi necesara deplasarea la primarie sau la banca. Sunt permise operatiunile de plata online cu carti de credit/debit Visa, MasterCard, Diners Club, American Express si JCB in orice moneda.

Pasii pentru efectuarea platii online sunt:

1. Autentificare in sistem

- pentru persoane fizice se acceseaza

https://193.231.122.230:9443/taxconnect/Main

- pentru persoane juridice se acceseaza

https://193.231.122.230:9443/taxconnectPJ/Main

- se apasa butonul Logon.

Numele de utilizator, parola sau adresa de email pot fi modificate prin intermediul butonului Utilizator

2. Butonul Obiecte - permite accesul la date despre patrimoniu, proprietati, impozite si taxe calculat de zi, istoricul platilor

3. Butonul Plati - genereaza un formular de plata cu sumele scadente la data curenta. Acestea se pot modifica de catre utilizator. Nu este obligatorie plata intregii sume, nici plata pentru toate impozitele / taxele scadente.

4. Butonul Plateste transfera sumele de plata pe site-ul de plata. Aici trebuie parcursi cativa pasi prin care se completaza datele de identicare ale platitorului si a cardulul prin care se face plata. Dupa ce plata este acceptata, veti primi un email de confirmare si suma platita se va descarca in mod automat in aplicatia de taxe si impozite.

La urmatoarea accesare a aplicatie puteti regasi informatii despre plata facuta in istoricul platilor (butonul Achitat).

  • Date de contact

Serviciul Impozite si Taxe Persoane Fizice: birou impuneri cladiri/teren - nr. tel: 0256408316/ 318/ 442/ 435; birou impuneri /radieri auto - nr. tel 0256408310;

Serviciul Impozite si Taxe Persoane Juridice I: birou impuneri cladiri/teren nr. tel 0256408305; birou impuneri/radieri auto nr.tel 0256408392/454; birou certificate fiscale nr.tel 0256408303;

Serviciul Impozite si Taxe Persoane Juridice II (certificate fiscale) nr. tel 0256408484;

6. Primaria municipiului CAMPIA TURZII

Contribuabilii din Campia Turzii isi pot plati taxele si impozitele locale la ghiseele administratiei locale, cu numerar, dar si online prin card. Primaria nu percepe comision suplimentar in cazul platii online.

  • Ce plati se pot face online?

Impozite si taxe: impozite pe cladiri, impozite pe terenuri, diferite taxe

Amenzi contraventionale: amenzi de circulatie, alte tipuri de amenzi

  • Care este procedura?

Consultarea informatiilor detinute de Primarie si plata restantelor se face pe baza de CNP pentru persoane fizice respectiv CUI pentru persoane juridice. Pe langa taxe si impozite, cetatenii isi pot plati si amenzile contraventionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.

  • Date de contactAsistenta pentru plata cu cardul: 004 0758-463326

7. Primaria municipiului DEJ

Contribuabilii din Dej isi pot plati taxele si impozitele locale la ghiseele administratiei locale, cu numerar, dar si online prin card. La plata online se va percepe un comision de 3% pentru tranzactie.

  • Ce plati se pot face online?

Toate taxele si impozitele locale listate pe site-ul primariei.

  • Care este procedura?

Pentru plata online a taxelor si impozitelor locale este necesara inregistrarea o singura data in sistem. Cererea de inscriere in sistem poate fi descarcata de aici.

Cererea completata, la care se ataseaza si o copie dupa actul de identitate (copie CUI in cazul contribuabililor persoane juridice), se depune la sediul Serviciului Taxe si Impozite Locale, se poate trimite prin posta pe adresa Primaria Municipiului Dej, Serviciului Taxe si Impozite Locale – Str. 1 Mai nr. 2, sau se poate trimite pe mail, pe adresa: inscriere.taxe@dej.ro - cu subiectul Cerere de inscriere in sistem;

Inregistrarea in sistem se face pe baza datelor de autentificare primite de la Serviciul Taxe si Impozite Locale, date trimise in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii (Raspunsul il veți primi prin posta - cu recomandare, sau prin posta electronica).

Pentru virare direct in conturile de la Trezoreria Dej, trebuie consultate conturile IBAN disponibile.

  • Date de contactStr. 1 Mai nr. 2, Cod 405200, Dej,

Telefon: (+40)264-211790,

Fax: (+40)264-212388

E-mail: primaria@dej.ro, inscriere.taxe@dej.ro

8. Primaria municipiului LUGOJ

Contribuabilii din Lugoj isi pot plati taxele si impozitele locale la ghiseele administratiei locale, cu numerar sau la POS, dar si online prin card. Primaria nu percepe comision suplimentar in cazul platii online.

  • Adresa site-ului unde se pot plati online taxele si impozitele locale este: https://etax.primarialugoj.ro/
  • Ce plati se pot face online?

Pot fi platite online prin card impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, impozitul agricol, taxa auto si amenzile.

  • Care este procedura?

Orice contribuabil poate folosi Sistemul dupa inregistrarea sa ca utilizator. Inregistrarea se face o singura data. Dupa autentificare utilizatorul are acces de citire la inregistrarile aferente rolului sau si posibilitatea de a efectua plati.

Sistemul permite acceptarea diverselor tipuri de carduri VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro si American Express emise de orice banca din tara sau strainatate, care au activata optiunea de a efectua tranzactii prin Internet.

Toate operatiunile legate de informare si de achitare a taxelor se pot face in orice moment al zilei, 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana, fara a mai fi necesara deplasarea la primarie.

Inregistrarea ca utilizator se face in urma depunerii cererii tip si a unei copii dupa cartea de identitate/copie dupa CUI la sediul primariei (Biroul Comunicare, Relatii cu Publicul, cam 7).

Persoanele juridice au doar posibilitatea de consultare/vizualizare, fara posibilitate de plata a impozitelor si taxelor datorate catre bugetul local.

In cel mult doua zile lucratoare de la data inregistrarii cererii, solicitantul este introdus in lista de utilizatori ai sistemului si se genereaza elementele de identificare si autentificare in Sistem. Acestea se inmaneaza solicitantului in plic inchis, stampilat de catre institutie.

  • Date de contact

Piata Victoriei, nr.4, 305500, jud. Timis

contact@primarialugoj.ro

(Suplimentul de promovare a platii taxelor si impozitelor cu cardul)