Autoritațile din New York au inceput o campanie prin care urmareste scaderea consumului de sare, avertizand in legatura cu efectele nocive asupra sanatații. Primaria orasului le-a propus restaurantelor si industriasilor sa aiba in vedere reducerea acestui condiment in meniuri sau in produsele alimentare.

Intr-un comunicat -i- dat publicitatii si preluat de France Presse, se arata ca americanii consuma in fiecare zi de doua ori mai mult decat cantitatea recomandata de sare, lucru care determina numeroase cazuri de hipertensiune arteriala, risc crescut de atacuri cerebrale sau crize cardiace. Aproximativ 80% din sarea consumata de americani este adaugata produselor alimentare inainte ca ele sa fie comercializate sau servite in restaurante - se mai arata in document.

Aceasta campanie se inscrie in cadrul unei initiative nationale privind reducerea consumului de sare, care a avut ca punct de plecare un parteneriat intre mai multe state si organizatii nationale ale sanatatii, a carei conducere a preluat-o New York-ul.

In urma unor studii care au durat aproximativ un an, s-a stabilit o lista cu peste 60 de categorii de alimente ambalate si de 25 de feluri de mancare de restaurant cu scopul de a le ajuta sa faca fata acestor reduceri ale cantitatilor de sare..