Locuitorii capitalei sunt asteptati incepand de joi si pana pe 1 august 2009, la o partida de volei pe nisip, pe un teren special amenajat langa Ateneul Roman. Toti cei care vor sa se bucure de vara si sa faca miscare pentru sanatatea lor au acum ocazia sa joace o partida de volei in centrul Bucurestiului. Participantii vor avea la dispozitie, pe langa terenul de volei si mingi, arbitru, tricouri si cozoroace.

Intervalul orar in care se vor desfasura partidele este dimineata de la 9 jumatate la 11 si seara de la 19 la 22.

Voleiul pe nisip este o actiune din faza a doua a „Programului pentru un stil de viata sanatos” si isi propune sa promoveze miscarea printr-o actiune clasica, abordata intr-un mod neconventional si sa atraga cat mai multa lume sa faca miscare, oriunde ar fi.

Programul a fost lansat in 2008 cand un grup de companii din industria alimentara si a bauturilor racoritoare, membre ale IAA, alaturi de CNA au inceput o campanie nationala de educare cu privire la un stil de viata sanatos, prin cele doua componente ale sale: nutritie echilibrata si exercitiu fizic.

Rezultatele studiului „Lantul Culorilor”, realizat in prima faza a programului, au aratat ca aproape 40% dintre romani incearca sa aiba un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si miscare in fiecare zi. In urma acestui studiu a reiesit ca persoanele sub 18 ani traiesc cel mai sanatos, urmate de persoanele cu varste cuprinse intre 55 si 64 de ani.