O vedeati tot mai des in reclame cu medicamente. Este forma cea mai prizata acum de-a supravietui. Ori esti in reclama, ori nu existi! - cine poate da cu piatra? In fapt, este actorul de comedie al unei generatii. Stela era interpreta de shech-uri de umor ale sotului ei, Puiu Maximilian. Intr-o lume inghetata, in lumea comunismului, Stela si Puiu dadeau cel mai misto umor posibil. Si umorul acela a imbatranit odata cu generatia lor. Poate si de asta era distribuita perfect in spoturile farmaceutice despre inima. Ironia vietii.

StelaFoto: Arhiva personala

Stela a fost cat a putut ea de verticala.

A dat-o pe glume cand era vorba de politica. A fost impartiala, cat e omeneste posibil, tocmai pentru ca avea un loc in inima spectatorilor, cum se spune. De aceea, vorba asta “sa fii in voga” nu e vorba in zadar. Cu asta se hraneste orice actor. Cand publicul si celebritatea te parasesc, atunci te dai dupa furtuni, dupa tot soiul de prostioare. Asa erau anii 1990. Si multe celebritati s-au pierdut predicand in pustiu sau in politica.

Viata ei?

Stela era cam nebunatica. Si asa a ramas. Nu spun altfel: l-a cunoscut pe Puiu Maximilian si a fugit cu el in lume. Era casatorita cu Puican si a fugit cu omul care i-a scris umorul. Era prin anii 1970.

Hohotul ei?

Stela ascundea o tragedie a istoriei. Era din Basarabia aia mancata de rastriste si a fugit cu mama ei de acolo, lasandu-si tatal prizonier intr-un sistem fara mila. Era prin anii 1950.

Stela s-a stins din picioare.

De altfel, era cea mai tare in stand-up-uri. Nu cred ca am vazut-o altfel: in fata microfonului, interpretand.

Uite-o cu alunitele si Coditele ei cu tot:

A statornicit, cum era pe vremea comediei ei, cupluri celebre: cu Stefan Banica si cu Alexandru Arsinel. Era tipa ideala de replica.

Uite-o cu Banica:

Uite-o cu Arsinel:

Uite-l, nu mai e! Umorul si steaua lui. Stela a devenit de azi o anonima, a devenit doar o Popeasca.