Vrei la mare? Mergi la Costinesti. Vrei in aer liber, dar sa ramai in Bucuresti? Poti sa te legeni in hamac in Parcul Titan, sa mergi intr-un tur ghidat, sa asculti muzica la casti wireless sau sa stai la soare unde-i festivalul GreenSounds. Vor fi petreceri si festinuri. Vrei arta? Ai festivalul de teatru independent Undercloud, o expozitie de tapiserie si colaje textile, dar si un spectacol de Gigi Caciuleanu. In Delta mergi in expeditie cu canoele, unde ghizii iti gatesc ciorba din pestele prins chiar de tine.

Weekend 17-20 augustFoto: Haute Culture

10 august – 6 septembrie

EXPOZITIE TAPISERIE & COLAJ TEXTIL Organizatorii spun ca tapiseria devine instrument filosofic la expozitia de la Galeriile Orizont. Colaj textil? Nu, filosofie!

17-21 august Sunwaves

Amorf, Bec, Dragos Ilici, Herodot canta in campingul pescaresc de la Mamaia

17 – 20 august FUN LA COSTINESTI

Silogism estival: Costinestiul e o statiune pentru tineri. Toti tinerii vor la statiune. Atunci toti tinerii merg la Costinesti in weekend. Distractie & Soare garantate.

17 august CONCERT LA CASCA WIRELESS

Concertul se va auzi doar prin casti wireless, iar numarul acestora este limitat la 300. Dansezi fara sa deranjezi locatarii scortosi ai blocurilor. Nimeni n-o sa strige furios: liniste derbedeilor!

17 august BORCANUL PICTAT

Iata povestea cu borcanul spusa de o pictorita: “Ma trezesc intr-o dimineata de august cu gandul sa pun la murat niste castraveti de vara. Pregatesc castravetii, saramura, condimentele, borcanul si ... imediat ma gandesc la prietenii mei micuti de la atelierele #bibliovacanta. Nu, nu am de gand sa ascund muraturi in cutia surprizelor de joi, 17 august. Dar vreau sa iau cele mai aspectuoase borcane (goale) din camara, sa le aduc pe masutele rosii de la Biblioteca Topirceanu ca sa le pictam impreuna.” Ati simtit chemarea?Deja sunteti un Corneliu Baba al borcanelor.

18 august – 20 august FESTIVAL CU TRUPE INTERNATIONALE

Este prezentat drept: cel mai efervescent festival international de muzica eclectica din Capitala. Organizat de Primaria Capitalei. Un fel de “Floare din Gradina” ecologist, urban, electoral.

18 august – 3 septembrie TURURI GHIDATE IN BUCURESTI

Uite un event misto, in sfarsit. Asociatia si Editura Istoria Artei fac tururi ghidate prin Bucuresti. La pret infim. Mergi in Gradina Cismigiului, Mogosoaia,Parcul Ioanid sau la Asezamintele Brancovenesti.

18 august CANOE & CIORBA DE PESTE IN DELTA DUNARII

Inveti cum sa mergi cu un canoe in Delta. Majoritatea turistilor merg cu salupa, care-i mai putin ecologica. De-asta dispar egrete, struti si cormorani din Delta. Organizatorii iti dau canoe, cort, sac de dormit, pelerina de ploaie. Echipa de ghizi va si gati ce se prinde-n unditele turistilor: preparate la ceaun (peste prajit sau ciorba de peste). Totusi: Participantii vor avea sarcina de a ajuta la capturarea unei cantitati suficiente de peste.

18 august CONCERTUL “TICALOSENIE”

E un concert care se cheama “Ticalosenie” cu Beatrice Sommer si Boivoid. Sunt niste oameni underground. Nu vrem sa spunem ca vin din caverna. Sunt artisti “subpamanteni”. Se prezinta pe Facebook cu un citat din “Zaraza”. Nu stim ce semnifica faptul ca se prezinta asa. Doar am anuntat.

19 august LA HAMACE IN PARCUL TITAN

Iti faci siesta ca Tarzan. In Titan. Legarea hamacelor se va face cu deosebita grija fata de copaci, anunta oamenii carese vor ocupa cu atarnarea panzei unde te flenduri ca-n leagan.

19 august CEREMONIE ORGASMICA DE CACAO SI PETRECERE

Asa se numeste. Nu mintim, nu inventam: Ceremonie Orgasmica de Cacao. Cica acest cacao va fi alchimizat cu proprietati care te aduc in stadiul in care “vibrezi de iubire”. Indemnul organizatorului:“Devino viu si orgasmic si danseaza in ritmul radacinilor tale tribale. “

20 august MOZART SI GIGI CACIULEANU

Spectacolul “Eine Kleine Nachtmusik” este o metafora a “singurataţii creatorului de cursa lunga”, zice Gigi. Intre James Dean şi Pitagora, personajul piesei ”Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang… E o metafora.”Un spectacol de Gigi Caciuleanu. Muzica: W.A. Mozart.

20 august FESTIN VEGETARIAN

Vegetarienii se strang la banchet. Tematica va fi Asia. Bagi bambus si urechi de lemn. La greu. Au si program de activitati care suna foarte dragut: 12.00 Welcoming and hugs. (iti zic salut si te imbratiseaza); 12.15 Alexandra Sandu, food blogger si fotograf (AromaVerde) ne gateste live un preparat asiatic; 12.45 Multumim pentru hrana noastra si ne bucuram de deliciile vegane; 13.15 Sibel Grigore de la Cosmetica Organica va rasfata cu workshop de ingrijire sanatoasa cu influente asiatice; 14.00 Respiratie pentru echilibrarea sistemului nervos si yoga pentru eliberarea tensiulor din zona umerilor si a spatelui cu Simona Mihaela (Q Yoga Flow) Ne vom bucura apoi de la o sesiune cu boluri tibetane (ce-s alea?); 15.15 Liviu Psy ne vorbeste despre Ambivalenta fiintei umane; 15.45 Waterfight cu pistoale (La final veganii devin pistolari care te stropesc cu apa!).

20 august SIESTA HEDONISTA

O dupa amiaza de vara cum scrie in manualul hedonist: muzica, cafea de specialitate, bere si prosecco rece. Cat despre mancare, organizatorii zic ca au urcat in dobrogea si s-au intors cu pofte si idei cat sa mancati de parca s-arbate turcii la gura voastra.

22 august – 31 august UNDERCLOUD: TEATRU INDEPENDENT „SUB NOR”

Haute Culture merge laUndercloud sa vad spectacole artsy.Sigur o sa fie frumos la festivalul teatrului “de sub nor”.Programul inegral