Street Art inseamna, uite, amenintari intre gasti, dar si graffuri-peisaj. Vezi urlet-scurt sau nu-ti vine sa crezi cum au putut sa deseneze atat de misto. Graff Street Art Bucuresti intra in teritoriul porcului-turbo: Str. Regina Maria, Unirii, Sf. Gheorghe, Rosetii, Bd. Carol. Textul episodului IV Street Art este scris de Cristina, de astazi in Gasca. Te asteptam si pe tine in experientele Haute Culture!

Carol BucurestiFoto: Haute Culture

Incercam o clasificare a graffurilor si o reconstituire a gesturilor artistilor.

- Băieţi, ne vedem la sf. Ghe, pasaj.

- Diseară! in Sf Ghe

- Luăm şi..

- Luăm! E ziua lui Erp.!

Deci, la Latin colorăm azi!

Uneori vin numai cu câte un spray aruncat într-un buzunar, plimbându-se hai-hui nehotărâţi ce zid să abordeze. Dar azi e clar, pentru că se serbează. Zidul, da, zidul trebuie să îi inspire, să trimită mesaje nu numai prin imagine/ literă ci prin însăşi materia lui. Odată găsit, zidul devine viu, el înseamnă ceva personal; căutarea ia sfârşit, zidul capătă însemnul, printr-un crochiu pulverizat rapid.

E-n Rosetti!

Şi pleacă uneori rapid. Apoi se întorc. Street artistul se întoarce, uneori în mod repetat, pentru a finalizaceea ce a început. Alteori, desenul rămâne numai conturat. Uite pe Regina Maria:

fără a mai fi continuat mai multă vreme, ca pe Bd 1 Decembrie1918 la gogoserie

totuşi acolo s-a spus ceea ce era de spus: marcaj teritorial, pe Bd Carol si-n Spate la spitalul Coltea si pe Unirii, la Baratiei

mesaj pentru grup, mesaje între grupuri, pentru prieteni. Pe Str Regina Maria 3. Sau pentru rivali.

Apar desene complexe ca cel din Bd Carol, numit de mine, “Pictorul peisagist”

sau compoziţii de largă respiraţie ca cele aflate tot pe Bd. Carol, între blocuri.

Uneori graffiti este însemn utilitar.

Episodul IV Street Art - FILMUL

CLICK SI VEZI

Episodul al III-lea Street Art Sala Palatului

Episodul al II-lea Street Art in zona interlopa

Primul episod Street Art Carasul Story

Vrei si tu sa vii cu gasca in experientele Haute Culture, inclusiv Graffiti-Bucuresti? Da un semn si te luam cu noi. Este jurnalism, reportaj, este creative writing. Toate gratuite.Da like pe Facebooksi email la eugen.istodor@hotnews.ro si intri in gasca.

Vom face impreuna, in cateva saptamani, harta street art a intregului Bucuresti!