Natiune, ai ce face in weekendul Haute Culture. Ia electricitate de la Castelul Banffy din Cluj. Urca la Pestera Muierii, unde e motocicleala. Hai pe picioroange. Mananca raci la modul grandios. Du-te la vanatoare de lilieci cu spray de tantari. Danseaza cu Kapnobatai, DJ-ul versatil, dar si cu Golan, splendoare-n iarba. Iti dam exact ziua si ora evenimentelor si da click pe link daca te-am facut curios.

Weekend National Haute CultureFoto: google

12-16 IULIE

CLUJ Festivalul Electric Castle a inceput la Castelul Banffy din Bontida. Pana-n 16 iulie 2017 ai cei mai faini artisti (faini? Hm, bine, faini sa fie), pe scenele amplasate pe domeniul Banffy, pentru a petrece alaturi de ei cele mai electrice nopti. Organizatorii va asteapta cu urmatoarele: numeroase casute ce va prepara mancare savuroasa, cu zone speciale dedicate artei, atelierelor de yoga sau de fashion si multe alte surprize. Asa ca, totul este asigurat; dar organizatorii cer si ei la schimb ceva: sa aduceti cea mai galagioasa si vesela gasca si, clar… multa energie! Daca nu sunteti veseli, zicem sa va ganditi de doua ori inainte sa popositi la Castelul Electric, ca nu va potriviti cu portretul-robot al spectatorului de Electric al organizatorilor!Aveti aici si lista artistilor care vor avea concert la festival.

13 IULIE

BUCURESTI

Festivalul International de Teatru de Strada, B-FIT in the Street 300 de artisti vor performa in zone cheie ale Capitalei. Primaria Capitalei prin ARCUB ne da doza de distractie. Cum? Cu mascote, circ, dans, tobe. Sa-ti tiuie timpanele. Primaria Capitalei are in fisa postului: antren.Primarul, bunaoara, zice: “Au vrut teatru, le-am dat teatru!”

ARCUB = "Life is What Happens to You While You're Busy Making Other Plans". Cu un titlu inspirat de piesa “Beautiful Boy” a lui John Lennon, expozitia trateaza viata in complexitatea ei insurmontabila. Sa mergem la expozitie, sa nu mergem? Aruncamcu zarul, daca tot ne zice ARCUB ca e o expozitie despre hazard.

14-16 Iulie Pestera Muierii

SlowRide TransAlpina.

De cinci ani baietii cu motociclete urca muntele. Isi serbeaza motocicleala in weekend-ul asta.Alaturi de motociclisti vor fi berea, gratarele, Bucovina, Pinguinii Grasi.

14 IULIE

Bucuresti

Cea mai mare fiertura de Raci din Europa, Taverna Racilor

PICNIC CU RACI. Organizatorii jura pe rosu ca va fi cel mai mare si ambitios proiect de street food-seafood din Romania. Ok. Bine, ne-am prins, vor sa manance raci la modul grandios. Uite ce mai zic, intr-un heirupism induiosator: “Hai sa batem ultimul record stabilit acum 2 ani in Parcul Herastrau, de 3 tone de raci fierte!”. Ne sperie perspectiva.3 tone de raci? I-au prins la cotitura, in Dambovita?

MAMAIA

EGO Summer Mission w/ Ernesto Ferreyra / Viv Livio, Ego Club Mamaia Petrecere la piscina in Ego Club Mamaia, cu Ernesto si Viv Livio (oricine ar fi acesti artisti).Ce poti sa-ti mai doresti intr-o vara de om? Vedi Mamaia e poi muori.

Workshop Bioacustica Liliecilor - Editia 3, Vacaresti Nature Park Workshop-ul permite o incursiune in lumea salbatica a liliecilor din mediul urban. Oamenii pot aflat modul in care lilieci comunica, se hranesc si se apara. Iubitorii de lilieci se vor intalni la maxim 20:30 in fata Supermarketului La Doi Pasi din Complexul Asmita Gardens, la marginea Parcului Natural Vacaresti, de unde vor porni pe o poteca in parc, la locul de “dating” cu lilecii. Va fi un “blind date”, caci liliecii sunt orbi! Acolo, timp de o ora, vor fi bombardati cu informatii despre aceste animale, apoi organizatorii pleaca cu un detector de lilieci prin parc pentru a observa animalele. Seara se va finaliza prin analiza sunetelor pe care le-au inregistrat impreuna. Recomandare: sa aveti la voi o sursa de lumina, iar pentru cei mai sensibili, sprayimpotriva tantarilor si bluza cu maneca lunga. Nu mergeti fara acest camuflaj.

GirlsOnTop RooftopParty, Sky Lounge Bucuresti

Petrecere pe acoperis la 360 SkyLounge. Va fi muzica house, disco, funk. Totusi, nu pricepem de ce se numeste petrecerea “GirlsOnTop”? E numai pentru fete care au luat in scoala premiul intai cu coronita?

Funkoteque / Expirat Halele Carol Le funk et le boogie.Bucuresti

De ziua Frantei, la Expirat Halele Carol. De la 9 seara, pana dimineata devreme. Pe terasa. Intrarea e libera, iar baruldin Sala Compresoarelor este si el deschis.

15 IULIE

Seri de vara la MNAC | Tibi Pin & Kapnobatai

Oamenii se vor relaxa in cafeneaua muzeului, la o petrecere lejera pe terasa de pe acoperisul Palatului Parlamentului, anunta MNAC. De fundalul sonor al aceastei editii se vor ocupa Tibi Pin si Kapnobatai. Nu stim cine sunt ei, dar avem incredere in Tibi! A, stai, organizatorii ne spun cine sunt. Tibi Pin (live). Cunoscut o lunga perioada ca misteriosul Tudorii Chirilii (nu, nu Tudor Chirila), Tibi Pin apare pentru prima data in public cu un live intens, la apus. Kapnobatai (DJ set). Producator si DJ versatil, care propune intotdeauna seturi sensibile si melodioase, bune de dansat lainceputul unei seri de vara.

16 IULIE

MOGOSOAIA Garden of Day Dreams V

Va fi o amiaza dansanta in gradina Palatului Mogosoaia. “Vino sa te lasi inspirat de natura, vibe-uri pozitve si muzica ta preferata.”, asa spun organizatorii. Continua descrierea reveriei si splendorii in iarba: “Aici, vei putea visa cu ochii deschisi alaturi de Golan (LIVE), MoonSound, Manuel Riva, Maestros Del Ritmo si Bross, pana cand cerul noptii isi va aduna stelele sa te priveasca.” Descierea organizatorilor suna ca la Eminescu: “Parea ca printre nouri s-a fost deschis o poarta.”Eminescu era un tip ok, deci si petrecerea va fi asijderea, speram.