Cade Grindeanu? Urca Dragnea? Mergem sau nu la fitness? Este botoxul definitiv? Da, pot fi intrebari. Dar astfel de intrebari nu te fac om intreg. Boia se intreaba simplu: care-i rostul nostru cu adevarat pe pamant? Vedeti, noi, in 2017, nu avem un raspuns la aceasta intrebare. In weekend aveti timp de intrebari. // Boia este Haute Culture si poti citi 4 VIDEOraspunsuri Boia la intrebarile tale.

Boia Rostul nostruFoto: Haute Culture

Boia nu este in nicio conspiratie si nu si-a vandut sufletul nimanui, nici macar lui Soros. Boia marturiseste ca toata viata n-a vrut decat sa raspunda la propriile intrebari. Si asa au iesit cartile sale. Ce este Istoria? Cum o interpretam? Cum ne "imbatam" cu ea? Ce facem noi cu ea? La ce ne foloseste? Raspunsurile au devenit carti. Raspunsurile au pornit din indoieli reale. Da, altceva Boia n-a urmarit nimic, in afara de a se exprima. Nu a lucrat in nicio conspiratie vasta care sa-si propuna sa dea cu istoria de pamant.

Omul ca e om se indoieste de el insusi. Isi pune intrebari adevarate si prin ceea ce face o viata da raspunsuri pe cat ii sta in putere.

Spune Boia, stiti, noi in 2017 nu stim si nici nu cred ca vom stii cu adevarat care-i rostul nostru adevarat pe lume, nu stim prea bine ce-i cu noi.

VEZI intregul VIDEOraspuns:

Intregim astfel la Patru seriaLucian Boia pentru Haute Culture. Aveti pentru weekend 4 teme de meditatie:

Avem nevoie de eroi? De ce?

Ce-i cu Democratia?

De ce ar ramane Romania orfelina?