Lia Olguta Vasilescu, ministrul muncii este vedeta PSD-ului in a promite venituri, salarii, pensii si a sanctiona, ostraciza pe cei care obtin venituri “conform legilor”.Romanul are o vorba pentru aceasta situatie: "bati barbunca". Care e semnificatia acestei explicatii? Explica Haute Culture.

Lia Olguta Vasilescu - Haute CultureFoto: Haute Culture

A bate ulitele, a bate mahalalele aiurea, a starni de pomana lucrurile, mai ales, a face circ fara sa cunosti lucrurile cu adevarat. Asta-nseamna a "bate barbunca". T

Totul poneste de la werbung-recrutare, inrolare in armata. Pe vremuri era traditia atragerii cu tot felul de promisiuni in armata de catre Imperiul Austro-Ungar. Acest lucru se facea prin spectacol ieftin, bautura, mancare, desfrauri cu fete chiar.

Slavici vorbeste de verbonc in Mara: verboncul pleca pe strazi… era greu sa fii om tanar… ucenicii se duceau sa vada verboncul”.

De la Verbunc, romanul a pronuntat “barbunc” si a feminizat actiunea care dovedeste acest tip de circ ieftin, promisiuni fara acoperire. Se poate ajunge chiar la tipul de intelegere a unei actiuni spectaculoase initial, care se “desumfla” pe parcurs.

Explicatii inspirate de Dictionarul lui Stelian Dumistracel.