Omule, ce te faci dupa moarte? Ti-ar placea la Cimitirul BIO? Poti fi ingrasamant ecologic pentru un arbore care-si arata frunza pe lume. Cum: In timp ce tu te odihnesti in pace, lemnul, lenjeria si hainele, metalul - din sicriul traditional - precum si betonul din jurul mormintelor intarite continua sa patrunda pamantul. Dar ce-ar fi sa scapi de cioclu? Sa cante natura “Aliluia” pentru tine? Sa te bage-n pamant ca pe-un bob in teaca.

Capsula MundiFoto: Colaj foto

Doi italieni au inventat Capsula Mundi, in care sa-ti plantezi trupul.

Coconul cu Om se sadeste in pamant ca o samanta. Copacul, deasupra sa. Cimitirul nu ar mai fi plin de cruci si pietre funerare. Ar fi o padure sacra. Omul Biodegradabil. E ca frunza si ca iarba.

Designerii italieni Raoul Bretzel si Anna Citelli

fac Omul biodegradabil. Capsula Mundi – “Capsula Lumii" in latina este o caseta organica in forma de ou. Un cocon. Odata ingropata, carcasa de plastic biodegradabil se descompune, iar ramasitele pamanesti alimenteaza cu substantenutritive un puiet de pom plantat deasupra.

Moartea e consumerism

Bretzel si Citelli cred ca moartea este la fel de legata de consumerism precum viata. Scopul lor? Vor sa creeaze cimitire pline de copaci, mai degraba decat pietre funerare, sa reduca deseurile si sa aduca o viata noua dupa moarte.

Stiinta Cimitirului BIO

Ar aduce capsula cu trupul tau beneficii mediului inconjurator? Inmormantarea traditionala este 95 % anaeroba, ramasitele sunt ingropate adanc si sigilate intr-un sicriu. Dar in sicriu te degradezi incomplet. Daca ai hrani direct un copac, ai contribui la mentinerea fluxului de oxigen in natura. Omul – pozitie fetala la ingropaciune Designerii au lansat prima versiune a produsului lor: teaca pentru cenusa. Un model ulterior va fi potrivit pentru corpuri. Trupul va fi incapsulat in pozitie fetala. Esti o farama din echilibrul chimic al Planetei.

Un om devine frunza-n vant.