HAUTE CULTURE LIVE din Delta Vacaresti Bucuresti, dupa ora 18 pe Facebook si Canalul YouTube

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Miercuri, 24 mai 2017, 15:37 Actualitate | Haute Culture

Lache
Foto: Hotnews
​Haute Culture va ofera experienta zilei. Urmariti pe Facebook Haute Culture si pe canalul Youtube descinderea Haute Culture in Delta Vacaresti. Fara ONG-isti, fara calauze, fara prejudecati.

Ce este Delta Vacaresti? Peste 200 de hectare. Delta e o falsa lume, un abandon, o facatura, o plasmuire de dictator si o ruina. Da, natura si-a luat tributul, a invadat ruina. Se incearca reglementarea. Delta Bucurestiului este intre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua Vitan-Barzesti si Splaiul Independentei. 

Abandonul. Salbaticirea

Lacul Vacaresti a fost parte a amenajarii raului Dambovita. Lucrarile au inceput in anul 1986. Pierderea cea mare: demolarea Manastirea Vacaresti, monument de arta medievala. Ctitor: Nicolae Mavrocordat, primul domnitor fanariot din Ţara Românească. Manastirea e din 1722. În anul 1848, Mănăstirea Văcăreşti devine puscarie. Carol I îi consfinţeşte statutul de închisoare. Aici au facut puscarie: Liviu Rebreanu, Ioan Slavici, Tudor Arghezi, Mircea Damian. Dacă între anii 1724 şi 1866, s-a slujit în biserica de aici ca în oricare altă biserică, din 1866 până în 1973 s-au ţinut slujbe doar de Paşti şi de Crăciun. Lacul a fost plin o singura data cu apa din Dambovita, dar erau costuri prea mari! Studii de fezabilitate prost facute, precum la Pasajul Berceni. Dupa 1989, locul a fost complet abandonat. 

Nasol este felul in care oamenii au fost abandonati si ei

Au fost demolate casele. Oamenii stramutati. Expropierea a ramas in aer.  Nici-nici. 

Peste 25 de ani de salbaticire. Acum e asa:


Lacul Vacaresti acum = Izvoarele subterane, vegetatie, peste 95 de specii de pasari, intre care starci, egrete, cormorani, pescarusi, lebede, lisite, rate salbatice. Animale acvatice? Serpi de apa, tritoni. Dar si vulpi, iepuri, vidre si bizami.

Vom fi acolo, dupa ora 18. Vedeti Experienta noastra pe Facebook si pe Youtube


Citeste mai multe despre   

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1519 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version