Tu cati bani dai pe 1 mai? Te duci la mare sau la Panarama party in Bucuresti? Sezonul estival 2017 va fi deschis oficial pe 30 aprilie, cu ocazia minivacantei de 1 Mai. Vama Veche va fi prima statiune care isi va primi in mod oficial turistii care vin cu cort, pulover & banii din pusculita, chiar din 29 aprilie. Ce avem pe litoral in minivacanta de 1 Mai? Evenimente doldora, de la festivaluri de muzica si culinare, petreceri in cluburile de noapte, un show de drift auto in avanpremiera si stand-up comedy cu Costel. In Bucuresti e Panarama Party, cu gratar, preturi mici si muzica orientala. Marina Abramovic cu un documentar nou despre o experienta mistica, la Cinema Elvira Popescu. Bucurestiul danseaza in strada. De 1 mai muncitoresc aveti bairam, arta, comedie. La Arad, pe 27 aprilie, incepe Festivalul “Despre rau” la Arad, cu personalitati coolturale din Romania. Cristi Puiu spune ca a vazut rau in filmele lui David Lynch. Tu unde vezi raul? Dupa petrecerea de 1 mai, stai lejer in soare si gandeste-te filosofic la bine-rau.

1 maiFoto: Internet&Mobile World

Am vazut TOATEFILMELE DE LA MALL. CLICK pe ce merita sa vezi.

Am CITIT TOATECARTILE care merita. CLICK pe ce meritasa citesti.

VIDEO

Evenimente. Litoral romanesc – 1 mai muncitoresc

1. Editia cu numarul 21 a Festivalului demuzica electronica Sunwaves.

2. Festival du Bonheur – un festival pentru gurmanzi –cu o prima editie de festival gastronomic

3. Pe 28 se deschid cluburile de noapte din Mamaia cu petreceri. Mergeti in club Le Gaga. Iata un filmulet de promoare pentru clubul Le Gaga din 2016, cu fete la piscina:

Aici, filmulet din Mamaia pentru 2017:

Pe 29 se deschide prima statiune in mod oficial si festiv – Vama Veche. Timpuri Noi concerteaza in Vama Veche, la Barba Neagra, vineri, 28 aprilie. O seara perfecta cu una dintre cele mai longevive trupe de rock romanesti. Invitati speciali: Luca, Stere, Adeline, Victoria, Vecina, Verginica, Rambo, Catran si Varu’ Maftei!

Uite Timpuri Noi, cu Verginica:

Dar si Luca:

Tot in Vama, pe 1 mai, la Barba Neagra, Costelush comediantul vine sa faca stand-up comedy. Costel este printre putinii care a inteles ca in StandUpComedy nu este necesar sa fii actor ci sa fii tu insuti cu mintea si personalitatea ta. Nu toti actorii pot fi comedianti! Face parte din „Sfanta Treime a Stand up-ului romanesc” (cu Vio si Teo) si are la activ peste 9 ani de experienta. http://www.merglamare.ro/eveniment.php?id=1209 Ultimul show dat pe YouTube al lui Costel:

5. Incepand din 30 aprilie incepe show-ul de drift auto Mamaia si Constanta Drift Games By The Sea.

“Despre rau”. Festival de stiinte umaniste la Arad, Cinema Arta, 27 -30 aprilie Joi, 27 aprilie, incepe la Arad cea de a treia editie a Festivalului de stiinte umaniste. Dupa Despre libertate (in 2015) si Despre adevar (in 2016), anul acesta tema intalnirilor publice este Despre rau. Invitatii de anul acesta sunt: Doina Jela, Augustin Ioan, Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir, Marius Lazurca, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi si Cristi Puiu “Aleg tema anuala a festivalului testand in prealabil propunerea cu unul-doi invitati pe care am sansa sa-i intalnesc in lunile premergatoare desfasurarii lui. Sincer, parca niciodata tema n-a starnit atat de mult interesul potentialilor conferentiari. Iar mie, ca organizator, mi se pare cumva firesc ca, dupa „Despre libertate” (este Raul o consecinta a libertatii?) si „Despre adevar” (a carui rostire ne opune minciunii, o forma a Raului) sa propun o astfel de tema”, declara Catalin Lazurca, curatorul festivalului. Cristi Puiu, invitat la "Despre rau", festivalul de stiinte umaniste de la Arad (27-30 aprilie), raspunde in avanpremiera in filmuletul de mai jos unui foarte scurt chestionar despre: • expresia romaneasca “rau curau, dar mai rau fara rau“ •filme si texte care descriu cel mai bine Raul

BUCURESTI Concert Suie Paparude, Control Club, Bucuresti, joi, 21:00 Suie Paparude si-au delectat fanbase-ul atat de numeros si variat fara a face compromisuri, printr-un stil fresh si divers, ce oscileaza de la break beat la new wave, electroclash si dubstep – pe parcursul a celor noua albume, numeroase videoclipuri si a miilor de concerte pe care le au la activ in cei 23 de ani de activitate. Suie Paparude si-au castigat si consolidat pozitia de cea mai indragita trupa de muzicaelectronica alternativa, cu mare priza la publicul mainstream.

GRAND Opening. Noul sezon expozitional MNAC, joi, 19:00 Muzeul National de Arta Contemporana anunta marele vernisaj al noului sezon expozitionalin data de 27 aprilie, ora 19:00, la Palatul Parlamentului.

Concert Luna Amara / Gray Matters / Unflicted / Wooldozer, Quantic, vineri, 20:00 Luna Amara se incadreaza perfect in peisajul celor mai bune trupe de rock alternativ din Romania. Debutul serii il vor face trupele Wooldozer si Unflicted. Pe unde “lanatice” si pline de groove, Wooldozer. Aparitie din ce in ce mai constanta, de la radio la scena, Wooldozer aterizeaza si pe 28 aprilie inQuantic sa va trezeasca pofta de distractie primavaratica.

Avanpremiera: Dincolo de zona de confort – Marina Abramović, Cinema Elvira Popescu, sambata, 17:00 Dupa filmul “Marina Abramović The Artist is Present”, celebra artista se intoarce cu un documentar nou – „Dincolo de zona de confort: Marina Abramović in Brazilia” / “The Space in Between: Marina Abramović and Brazil”.

Cine Europa, in parteneriat cu Institutul Francez si Bucharest International Experimental Film Festival BIEFF, va invita la avanpremiera filmului, o calatorie mistica a artistei prin Brazilia, in cautarea vindecarii spirituale, explorandgranitele dintre arta si spiritualitate.

Concert. Natalie Imbruglia canta la Bucuresti, Beraria H, sambata, 20:00 Natalie Imbruglia aduce in premiera in Romania hiturile care au facut-o celebra in cadrul unui show acustic, sambata,pe 29 aprilie la Beraria H din Bucuresti.

Bucuresti danseaza in strada #3, sambata, 19:00 Bucurestii danseaza in Centrul Vechi, pe Lipscani si Smardan. Petrecerea de dans e in strada. Incepe la apus cu salsa,bachata, merengue, reggaeton, kizomba, semba, hip hop.

Ziua Astronomiei 2017, Observatorul Astronomic, Bucuresti, sambata, 17:00 Pe 29 aprilie, publicul e asteptat la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” de pe Lascar Catargiu nr. 21 Bucuresti, la Ziua Internationala a Astronomiei. Programul: 17:00-02:00 Deschiderea expozitiei temporare cu tematica planeta Jupiter si prezentare de filme astronomice 17:00-20:00 Desene in aer liber la planeta Jupiter 20:00-02:00 Observatii astronomice nocturneIntrarea este libera si recomandata celor mici si celor mari.

PARADAIZ Panarama Party, Club Sims, Bucuresti, duminica, 21:00 In noaptea dinaintea zilei libere de 1 mai muncitoresc, Paradaiz inaugureaza seria Balurilor de primavara. In aceeasi uber-sarmanta locanta Panarama Bar din Moxa. Muzica orientala din toata lumea, gratar, preturi mici la bar si arta pe sistemul Paradaiz pentru copiii din Delta Vacaresti. Toate incasarile vor merge catre educatia copiilor din Delta Vacaresti. Barosanii pot dona si aici: Cont: RO67BREL0002001146520100 Banca: Libra Bank Beneficiar: Asociatia BaZa Detaliile platii: Pentru copiii din Delta I-auzi ce zice: Proiectul “Acasa” a pornit de la cativa jurnalisti care au vrut sa faca un reportaj despre Delta Vacaresti si oamenii care locuiesc acolo. Dupa jumatate de an, documentarea reportajului lor s-atransformat intr-un proiectumanitar si un film de lung metraj.