​Tehnologia promite viata vesnica. Da, precum religia mereu. E Saptamana Mare. Si vrajmasia inca este printre noi. Intre religie si stiinta. Intre preot si cercetator. Toate sunt pentru Om? Omul e uitat. El in ce sa creada? In 2017, in epoca postadevar, in epoca post-umana, post-orice, omul crede in tehnologii, in charismatici si ierburi. De aici vine benzina/tineretea vesnica? Unde-i simbolul Iisus, cu miracolul Invierii? Iisus este o noapte, noaptea Invierii. Restul, e industrie. Ca trupul nostru de om sa fie intinerit. Sfantul zilei este cobaiul. Daca el suporta, noi traim vesnic cu injectabile. Viata vesnica si reincarnarea. Tehnologice, gen, 2017.

Haute Culture NemurireaFoto: Hotnews

Totul incepe cu traditia. Invierea mea

Ma impartaseam. Treceam pe sub masa. Pe langa, paracliserul, diacul, Popa Safta care avea doua magazine in oras. Unul de cosmetice si pantofi. Altul de electrocasnice. Oficia slujba. Vindea obiecte trebuincioase. Mie imi placea Prohodul. Stiu versurile. Suna profan. Nu-s versuri, mireanule, sunt miracol. In seara Invierii, ne imbracam si noi frumos, baietii se dadeau cu gel, fetele aveau clamele roz. Lumanarile palpaiau. Era party si miracol. Bisericosii erau bodyguarzii lui Iisus. “Hristos a inviat”. Cand preotul inainta din altar cu lumanarea gigantica, se imbulzea toata lumea la lumina. Descriu o scena fara nicio boaba de sacru? Era Invierea lui Iisus intr-un colt de lume. Radeam sacru la viata ce va sa vina! Era copilaria mea.

Traim Festivitatea, carnavalul, povestea vida de sacru pe strada lui Vranceanu Firea. Romania

Este tineretea mea. In Bucuresti. Iepuroii, gaina cu ham, oul supradimensionat, targul de bijuuri si mancaruri traditionale – valideaza hiperconsumismul. O lume suprainformata, alienata, imatura evadeaza nu in lumea vreunei credinte, ci intr-un univers-iarmaroc.

Ia NEMURIRE de pe net

Sunt tanara si ma zapacesc. Mi se pare ca-s gata batrana. Stiinta si tehnologia imi ofera un Iisus tehnologic, bun de urlat: Exista, bun de injectat in buze, in brate, in spranceana. Este epoca anti-aging, a sportului, fitness-ului, a bandei de alergat, a raw vegan-ului. Daca nu fac nimic, imbatranesc. Filosofia “less is more”. Totul la un scroll distanta, un newsfeed ca un perpetuum mobile.

Inventar ca-n"Societatea Simulacrului"

Uite ce tinerete vesnica mi se ofera. Igiena orala. Crema. Yoga. Quinoa. Lintea. Pastura de albine, produs minune al stupului. Dulceata de papadie pentru bolile ficatului. Plafar. Chirurgie estetice. Robotica aduce chiar ipoteza nemuririi palpabile: inima artificiala care pompeaza sange schimbat zilnic prin dializa. Hrana sub forma de pastile. Plamanul artificial prin care se primeneste aerul poluat din oras. Recolta de celule stem. Paradisul implanturilor neuronale. Implant in buza, in sold, in sezut.Societatea simulacrului,a prefacutilor, cum o numeste un tip destept, filosoful francez Jean Baudrillard. Da click, un Baudrillardpe scurt, ca sa nu mori citindu-l.

Mai vrei?

Topul ierburilor anti-aging,pe Pinterest

Gimnastica pentru chipul tau, Face Gym, ca sa nu imbatranesti, pe YouTube:

Copil, fugeam de sobolan. Acum MARTIRUL e SOBOLANul

Cobaiul e sfantul vremurilor. Genetica atesta ca am putea sa datoram nemurirea noastra mamiferului rozator. Animalul care provoaca stricaciuni in locuinte, hambaruri si depozite, in 2017 ne absolva de frica de moarte. Se fac experimente pe seama lui. Si cu cat se fac mai multe cu atat parem noi absolviti de frica de moarte. Moartea. Martin Heidegger, o considera motor fundamental al vietii, alaturi de Foame si Eros.

Uite un Heidegger dragutz si animat aici:

Story-urile nemuririi, pardon Invierii

2014. Cercetarea se bazeaza pe speculatii vechi de secole, care sugereaza ca sangele tinerilor contine substante care ar putea reintineri batranii. Sangele de la soarecii tineri a inversat procesul de imbatranire la soareci batrani. Le-aintinerit muschii si creierul.

2017. Cercetatorii au identificat un mecanism celular care le permite sa inverseze procesul de imbatranire in ADN-ul sobolanului si sa-l protejeze de daune in viitor. Procedeul de reintinerire va fi testat pe om in 6 luni. Profetia anti-aging se implineste. Omului nu-i va mai fi frica de moarte. Edificiul credintei crestine se surpa. Nu doar Iisus eprivilegiat si vesnic tanar. E gluma, nu?Da.

Reincarnare? Doar in imaginatia ta

Autorii de literatura oculta si paranormala spun: orice de pe lumea asta are constiinta. Daca te nasti, om, planta, animal, esti inzestrat cu suflet. De ce, credeai ca ai fost creat degeaba? Cainele tau, stii ca are suflet, il vezi in ochii lui. Va trai vesnic. Marul inflorit in primavara. Iarba ponosita din Bucuresti. Stejarul batran din Gradina Botanica. Orice, pricepi? Chiar si cei mai rai dintre oameni, criminalii, tiranii. Prin reincarnare, devin pamant de flori. Iata utopia fantasta a nemuririi. Ne tot transformam, in vrabie sau orhidee, pana ajungem lumina. Asa spun filosofii orientalisti. De la ce pornesc? Concreta e regenerarea naturii, de fapt. O vedem acum, pe ferestre, clipeste un pic soarele, mijesti ochii, vezi mugurii albi si roz in copac chiar si pe vreme ploioasa? Hai sa fim seriosi. Constiinta fiecarui lucru inanimat este Imaginatia noastra. Ea trebuie alimentata. De exemplu, citind mai departe, ultimul story.

Doar MEDUZA e nemuritoare, Slava DOMNULUI!

Hahaha. Si ca sa rada Dumnezeu de noi uite chestie! Selectia naturala a dezvoltat o potentiala nemurire biologica la cel putin o specie,meduzele Turritopsis dohrnii, numite si meduze nemuritoare. Doar acest organism e nemuritor. Asa a vrut, poate, Dumnezeu.De murit, gen, murim. In rest ne prefacem. restul e industrie.