Ancheta Haute Culture. Intrebarea anchetei: Cum o ard poetii de Ziua Poeziei? Au raspuns Dan Sociu, Laurentiu Ion si Ionut Chiva. Azi este Ziua Padurii. Voi cum aparati 3 hectare de padure, atat se taie zilnic in Romania? Bun, s-o lasam... Azi se dau premiile Gopo-film romanesc (intr-o ora veti citi cronica filmelor!), dar ii celebram si pe Bach si Ronaldinho, nu?e ziua lor de nastere. Citeste unde poti azi sa pleci de acasa.

21 martieFoto: Internet&Mobile World

0. Astazi este Ziua Internationala Poeziei. Asa ca am stalk-uit poeti pe Facebook. Ce fac azi? Un mic orar:

Dan Sociu merge la Botosani, Laurentiu Ion spune ca n-a scris niciodata poezie pe lumina: „Scriu poezie noaptea. Ca hotii.” Ionut Chiva spune: „nu o sa fac absolut nimic de ziua poeziei (...) o sa bag la mine la fabrica ca maine e zi grea”.

Ionut Chiva ne-a povestit asa: “cum, daca as fi femeie, nu m-as duce la striptease de 8 martie, cum ziua mea o sar lejer in fiecare an aproape pe neve (avind intelepciunea sa nu mi-o fi trecut la datele de pe fb), nu o sa fac absolut nimic nici de ziua poeziei, despre care nici nu stiam ca exista, nici cine a inventat-o, cind, in ce scop. o sa bag la mine la fabrica ca maine e zi grea si poate inspre pranz o sa-mi scape o clipa ochii pe fereastra, la curtea interioara japoneza gen de sub birou, incercind nervos sa-mi amintesc unde am citit ca, atunci cind oamenii se apuca sa isi faca gradini japoneze, nu reusesc niciodata mai mult decit mormane de bolovani amintind de mormintele cateilor familiei. asta, desigur, daca mai apucam ziua de maine.”

De la Haute Culture, aici, Tom Waits citind o poezie de Charles Bukowski:

1.UNDE FUG DE ACASA?

La Bucuresti, de Ziua Internationala a Poeziei, Romania se alatura din nou campaniei-manifest "Plateste cu Poezie", care are loc la nivel global in aproape 1500 de cafenele din zeci de tari. Poezia devine pentru o zi moneda de schimb in peste 270 de cafenele de la noi din tara. Trupa Oherside si Helen vor interpreta, in timp real, incepand cu ora 13.00, versurile scrise de internauti pe pagina de Facebook a evenimentului. Reporterul Hotnewsva transmite de la concert cum s-a transformat poezia in muzica. Stay tuned pentru fotografii si filmulete.

La Sibiu, WorldPoetry Day se sarbatoreste cu “lecturi din tot soiul de poeti”, la Libraria Humanitas Constatin Noica, de la 19:00, anunta poetul Radu Vancu pe Facebook.

Da, in Barcelona, (da, ia avionul) mixeaza "ANIKA KUNST" highlights pe Technologica@Macarena Bcn

2.DE SERBAT Azi e ziua de nastere a lui Johann Sebastian Bach. Ar fi implinit 332 de ani. Batrane, te tii bine!

Dar si a lui Ronaldinho, fotbalist brazilian. Mama mea, cum jongleaza cu mingea! Artist!