Videoteca lui Amazon este uriașă. Nu are numai filme și seriale originale, ci și sute și sute de titluri cu licență. Te poți cu greu hotărî să alegi ceva, dar o selecție care le va merge drept la inimă doamnelor poate fi o mică atenție apreciată.

Riz Ahmed în „Sound of Metal”Foto: captura Prime Video

The Big Sick (2017, 98%)

O comedie romantică și nuanțată, un conflict între culturi care reproduce relația din viața reală dintre actorul Kumail Nanjiani și soția sa Emily V.Gordon, care au și scris scenariul. Nanjiani este în rolul propriu, iar Emily este jucată de Zoe Kazan.

Iubirea înfiripată este mai întâi amenințată de o posibilă căsătorie aranjată între Kumail și o femeie aleasă de părinți, apoi de boala gravă a lui Emily. Kumail vrea s-o recâștige, dar trebuie întâi să câștige disputa cu părinții ei (Ray Romano și Holly Hunter). Finalul este ușor de anticipat, dar merită văzut cum se ajunge acolo.

Sylvieʼs Love (2020, 93%)

Această melodramă de calitate pare readusă din epoca de aur a cinematografului, dar vremurile au evoluat și în locul lui Rock Hudson și Jane Wyman joacă doi actori de culoare.

Derulată în vara fierbinte și umedă din 1957 la New York City, povestea este despre saxofonistul Robert și Sylvie, care lucrează în magazinul de discuri al tatălui ei. Când Robert se angajează part-time la magazin, ei devin prieteni. Curând, relația evoluează în pasiune.

Dar drumurile li se despart când Sylvie face carieră în televiziune. Mai târziu, când se reîntâlnesc, descoperă că sentimentele sunt nealterate.

Sound of Metal (2020, 97%)

Riz Ahmed este într-o creație care i-a atras o nominalizare la Oscar ca Ruben, un baterist heavy metal care începe să-și piardă auzul. Este devastator, pentru că viața lui Ruben este făcută doar pentru muzică. Pierderea auzului i-o dă peste cap și începe să-și piardă controlul pe care l-a avut în ani buni de abstinență.

Prietena Lou (Olivia Cooke) este îngrijorată că va cădea iar în dependență și-l înscrie la un centru de reabilitare, unde se luptă să dobândească o nouă normalitate cu ajutorul conducătorului local (Paul Raci, nominalizat și el la Oscar) și al membrilor comunității.

Surse: Tomʼs Guide, Rotten Tomatoes