​Legendă a fotbalului mondial și fost președinte al UEFA, Michel Platini a dezvăluit că la Cupa Mondială organizată în Franța în 1998 au existat aranjamente. Aflat în proces alături de Sepp Blatter, fostul președinte al FIFA, Platini a mărturisit că a existat o schemă pentru ca Franța să nu se poată întâlni decât în finală cu Brazilia, marea favorită a competiției.

Michel PlatiniFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Michel Platini vorbește despre aranjamentele care se fac la un Campionat Mondial de fotbal

Francezul a fost unul din cei mai talentați jucători, unul din puținii care au câștigat Balonul de Aur de cel puțin trei ori, în 1983, 1984 și 1985. După retragere a fost antrenorul principal al naționalei franceze din 1988 până în 1992.

Cotidianul „The Sun” și Sports Brief scriu că Platini a pretins că World Cup 1998 a fost aranjată.

El era co-președinte al Comitetului de Organizare când a avut loc tragerea la sorți a grupelor pe stadionul Velodrome din Marsilia.

„Când am făcut calendarul, am făcut și o mică șmecherie. Dacă noi și Brazilia ne câștigam grupele, nu ne puteam întâlni înainte de finală. Dacă tot ne săturasem muncind de șase ani ca să organizăm Cupa Mondială, puteam să facem și ceva trucuri.

Când ești acasă vrei să poți să te și bucuri. Credeți că alții n-o fac la Cupele lor Mondiale? Franța împotriva Braziliei în finală era visul oricui”.

Franța și Brazilia și-au câștigat grupele și s-au întâlnit în finală, așa cum plănuise Platini cu echipa lui. Gazdele au învins detașat cu 3-0.

Platini și Blatter se confruntă în tribunal cu o sumedenie de probleme de corupție.

Fostul șef de la UEFA este acuzat că a primit aproape 1,35 de milioane de dolari de la Blatter ca „plăți incorecte”. Iar Platini insistă că acuzațiile i-au fost aduse ca să-l împiedice să devină președinte al FIFA.

Apasă pe Watch on YouTube pentru a vedea un rezumat al finalei CM 1998 dintre Franța și Brazilia