La o conferinta recenta din Florenta,Steve Benner, un biofizician si biochimist a prezentat o idee pentru care stia ca risca sa i se arunce din sala cu rosii sau oua in fata: viata pe Pamant provine de pe Marte. Stiinta are multe intrebari fara raspuns: Daca exista un infinit de stele pe cer , de ce este intunecat cerul, noaptea? Cum se poate ca lumina sa actioneze atat ca un corpuscul cat si ca o unda?Daca francezii mananca atat de multa branza si unt , de ce este incidenta bolilor coronariene in Franta atat de scazuta? Plasand originile vietii pe Marte, am putea gasi niste raspunsuri. Pe scurt, sunetm cu totii martieni.

dreamFoto: Muzart Grafica

Natura umana:

  • E un adevar, chiar daca incomod: incepand de la 30 de ani, incepem sa nu ne mai aducem aminte diverse lucruri. Sau nume. Sau amintiri. Oamenii de stiinta au dezbatut mult timp aceasta problema, intrebandu-se daca ea e o forma timpurie a bolii Alzheimer sau este un proces neurologic degenerativ distinct. Vestea buna este ca cercetatorii au descoperit o proteina care ar putea conduce la tratamente pentru pierderile de memorie legate de varsta.
  • Banii sunt priviti ca fiind ochiul dracului sau sursa tuturor relelor. Dar sa admitem, au si parti bune. Despre cum sistemele monetare pot fi cruciale pentru urbanizarea umana ...
  • Larry King a facut al cincilea copil cu ce-a de-a saptea nevasta pe cand avea 66 de eni. Asta e partea anecdotica. Pe masura ce generatiile trec, se pare ca oamenii tind sa faca copii la varste tot mai inaintate.  Pe de-o parte e de inteles, mai intai vrei sa te vezi asezat la casa ta, sa ai un job stabil care sa iti permita sa-i dai copilului o buna educatie samd. Pe de alta parte, studii si cercetari in medicina pun numarul tot mai mare de copii cu autism sau cu alte boli pe seama acestei constatari: procream prea tarziu.

GIF-uri, fotografii, animatii:

Tehnologie:

  • Cu totii am jucat sau am incercat sa jucam macar o data un joc pe computer. Care e primul joc pe care l-ati incercat? La mine a fost un shooter pe care il rulam de pe un HG 85. Iata aici Top Retro Games of all time...

VIDEO

  • 10 lucruri despre care credeai probabil ca sunt adevarate

  • Cele mai populare superstitii din lume

  • 25 de descoperiri ale NASA care ti-au schimbat existenta

  • TED Talks. Karen Thompson Walker: Ce ne poate invata frica

Imagineaza-ti ca esti un marinar naufragiat plutind in uriasul Pacific. Ai de ales intre trei optiuni pentru a te salva pe tine si pe ceilalti marinari de la bord, dar fiecare alegere are consecinte de temut. Cum faci alegerea? Spunand povestea vasului de vanat balene Essex, scriitoarea Karen Thompson Walker arata cum afecteaza fricile imaginatia, fortandu-ne sa ne imaginam intamplari posibile si cum sa le facem fata.

Va multumesc. Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

Sursa foto articol