De ce apar halucinatiile? Care sunt cauzelepentru care uneori percepem spontan fenomene care ni se par reale, dar care se petrec de fapt doar in mintea noastra?Oliver Sacks,neiaprinoglindășiînlumeafascinantă ahalucinații.Oliver Sacks,unul dintre cei mai buni neurologi din lume, membru alAcademiei AmericanedeArte si Stiinte dar si scriitor si chimist, explica intr-un interviu ce sta in spatele halucinatiilor. De citit.

ringFoto: Muzart Grafica

Natura umana

  • Ce ar putea invata marile corporatii de la micile afaceri de familie? Afacerile de familie sunt mai putin susceptibile de a eșua decat marile businessuri, sunt mai flexibile si mai echilibrate in luarea deciziilor (potrivit unui raport publicat de catre cercetatori de la Imperial College Business School, Leeds University Business School si Universitatea Durham Business School).

Fotografii, GIF-uri, animatii:

Tehnologie

Viata de animal...

VIDEO

  • Aceast mega-vehicul militar din Rusia, cantarind 5,5 tone,  intra calm pe plaja in zona Kaliningrad, printre turistii care se bucurau de soare Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al apărarii a declarat pentru Komsomolskaya Pravda: "Nu e clar ce cautau oamenii aceia acolo!". Drept e ca respectivii cetateni pareau relaxati, de parca erau obisnuiti cu asemenea aparitii.

  • TED Talks. De ce nu ar putea fi folosite două bucăți de pizza pentru a trece de la o poză la alta pe calculator? De ce să nu se poată face muzică folosind ketchup? În această discuție încântătoare, Jay Silver vorbește despre dorința de a te juca folosind lumea înconjurătoare. Împărtășește unele dintre cele mai dezordonate invenții și face demonstrații cu MaKey MaKey, un set pentru reinventarea obiectelor de zi cu zi.

Sursa foto articol