Poate stiinta sa ne faca nemuritori?Exista oameni care spun ca pana la sfarsitul acestui secol vom reusi sa oprim procesul de imbatranire umana. Un scriitor si jurnalist in acelasi timp, Adam Leith Gollner, caruia ii va aparea o carte in curand, contabilizeaza progresele care se fac in lume pe aceasta tema. Mai exact in domeniile medicinei regenerative, biologiei celulare si geneticii. El vorbeste in cartea lui de un pigment galben numit Thioflavin T care face unii viermi sa traiasca cu pana la 70% mai mult. Ar fi bine, ar fi rau sa fim nemuritori? La ce varsta ar veni momentul pensionarii? Pe aceeasi tema, un alt articol, aici

arta digitalaFoto: Muzart Grafica

Natura umana

  • Oamenii nu sunt la fel de raționali cum ne-ar placea să credem. Avem prejudecati, idei fixe, traditii culturale care ne impiedica sa judecam la rece in fiecare secunda. Înțelegerea acestor prejudecăți este chiar cheia suprimarii lor, dar nu suntem dispusi sa ne auto-analizam suficient. Iata aici lista celor mai importante 57 de vulnerabilitati.
  • Ce face un spectacol de muzica sa fie super-apreciat? Cei mai mulți oameni ar spune că este vorba de schimbările subtile ori spontane în ton și tempo, de creativitatea interpretului. Dar ar gresi! Asta, cel puțin, este concluzia unui cercetator de la University College din Londra, care a studiat evaluările acordate muzicienilor în timpul competițiilor.
  • Corpul bionic...Inginerii au proiectat Omul bionic pentru a permite ca o serie de parti ale acestui corp sa poata functiona fără un trup. Putem inlocui in brat sau un picior, dar acestea nu posedă sistemul nervos sau un creier care sa le faca munca. Dar, in schimb, Omul Bionic poate fi controlat de la distanță printr-un calculator ...

Plante, botanica:

Fotografii, GIF-uri, animatii:

Tehnologie

Viata de animal...

VIDEO

  • Amazing Facts to Blow Your Mind

  • Science Of Persuasion

  • Michio Kaku: The Universe in a Nutshell

TED Talks. Charmian Gooch: Faceți cunoștință cu protagoniștii ascunși ai corupției globale

Când fiul președintelui unei țări extrem de sărace începe să-și cumpere vile și mașini sportive pe un salariu lunar oficial de 7,000$, Charmian Gooch sugerează că probabil are de-a face cu corupția. Într-o dicuție acerbă și iluminatoare (folosind câteva exemple specifice), aceasta ne arată în detaliu cum persoanele care investighează corupția globală iau urma banilor, care îi duce la personaje surprinzător de familiare.

Sursa foto articol