Acestea ne suntsurselepreferate in cazul stirilorcare acoperalumeaafacerilor si finantelor.De lamacroeconomielafinante si micro-economie,acesti oamenivaloreaza baniatunci cand vine vorbadefurnizarea deinformatiide mare valoare. Daca o sa vi-i treceti in bookmark sau o sa-i urmariti pe twitter, nu veti avea decat de castigat. Bonus:pe cine sa citim/urmarim in zona stiintelor. Bonus plus: lista celor care trebuie musai cititi cand vine vorba de tenologie.

apa-focFoto: Photopuppeteer
  • Americanii lucreaza in medie 38 de ore pe saptamana. Romanii lucreaza in medie 40 de ore. Olandezii au saptamana medie de lucru de 29 de ore. Iata lista tarilor cu cele mai putine ore de munca. Dar important nu e CAT muncim, ci CAT DE MULT PRODUCEM in acele ore de munca.
  • Cele mai ciudate 10 fenomene naturale

  • Vantul bate peste tot pe Pamant. Aerul este permanent in miscare, uneori usor, uneori cu violenta. De ce bate insa vantul? Presiunea, temperatura si viteza de rotatie contribuie fiecare la formarea vantului. Iata cum:

  • Banii te transforma in mitocan. Bine, o sa intrebati unde e stirea, intrucat toti am vazut ca cei bogati se comporta ca si cum banii le-ar cumpara protectie in fata legii. Stirea e ca si Dv puteti deveni unul din acei bogati pe care banii il transforma intr-un...
  • 23 de cuvinte pe care e bine sa le stii daca te intorci in timp in anul 13.000 I.C. Limba este flexibila si in continua schimbare, asta stim cu totii. Nu e un secret: Burebista habar n-avea ce e ala "task" sau "job".Dar evolutia limbii nu este doar o chestiune de cuvinte noi care apar ci si o problema de disparitie a altor cuvinte. Pana de curand, lingvistii considerau ca un anumit cuvant nu poate supravietui mai mult de 8.000 de ani. Dar o echipa de cercetatori a identificat doua duzini de cuvinte vechi de peste 15.000 de ani - care se folosesc si astazi.
  • Cei mai nebuni 10 monarhi din istorie:

  • Cat costa sa fii Batman?

  • 10 Awesome Bar Bets!

  • O scurta istorie a fizicii:

  • Fibromialgia este o afectiune medicala cronica, ce se caracterizeaza prin durere difuza si sensibilitate in muschi si tesutul moale (tendoane, ligamente), puncte sensibile localizate si tulburari de somn, slabiciune si o varietate de alte simptome. Aceste probleme pot fi suparatoare si pot intrerupe activitatea zilnica a persoanei. Dar cat de reala e fibromialgia? Complicat de spus...
  • TED Talks. Aparent Eleanor Longden era la fel ca orice alt student care incepe facultatea, bucuroasa si lipsita de griji. Asta pana cand vocile din capul ei au inceput sa vorbeasca. La inceput inofensivi, acesti naratori interni au devenit din ce in ce mai potrivnici si dictatoriali, transformandu-i viata intr-un cosmar. Diagnosticata de schizofrenie, sub efectul medicatiei si in final ignorata de un sistem care nu stia cum s-o ajute, Longden relateaza povestea emotionanta despre cum si-a recuperat sanatatea mentala dupa ani de lupta, si sustine ca a reusit sa supravietuiasca pentru ca a invatat sa-si asculte vocile: