In primul rand, La Multi Ani tuturor Mariilor, Marinilor si derivatelor acestora! Forta sa fie cu voi!, cum ar spune amicul Yoda. Revenind la Magazin. Stati la job cu castile in urechi, cu Facebookul pornit si discutati pe mess cu colegii sau prietenii? Toate astea in timp ce incercati sa rezolvati ultima sarcina primita de la sef? Va dau o veste proasta: veti fi mai putin eficienti! O lucrare recent publicata de trei cercetatori de la Universitatea Stanford sustin aceasta idee: multitaskingul nu e bun! Chiar daca pare tehnica, merita citita. Unor grupuri de studenti li s-au facut niste teste. Ultimul dintre ele consta in alternarea unor sarcini de indeplinit, cercetatorii masurand apoi intervalul de timp necesar participantilor de a duce la sfarsit obiectivele propuse.

dreamingFoto: Muzart Grafica
  • De ce imbatranim, explicat in doua minute. Altfel formulat, ati mai imbatranit cu doua minute, dar macar stiti de ce:

  • Asvasiran. Bremabecestat. Gedatolisib. Lulumab certolizumabului. Nexbolizumab. Uprosertib. Orilotimod. Vepoloxamer. Ce sunt acestea: Nume de extraterestri? Boli? Ganduri la adresa sefului de ziua lui? Nope. Sunt nume de medicamente. Cum se "boteaza" un medicament?
  • True facts about Morgan Freeman:

  • Cu balonul deasupra Pamantului pana la limita Cosmosului. Imagini senzationale, ne ne-ratat:

  • Vedeti un leu care vine spre Dumneavoastra. Stiu, probabilitatea ca taman de Sfanta Marie sa se indrepte un leu spre Dvs e mica, dar ce reactie ati avea? Pai, depinde. Un fel de reactie daca sunteti la zoo si creierul stie asta si cu totul alta reactie daca sunteti in mijlocul savanei, singur fara nicio arma. Chiar daca ambele situatii sunt la fel ai au exact aceeasi "intrare" optica pe retina, creierul va folosi amintirile si cunostintele pentru a pune imaginea in context si a va ajuta sa interpretati venirea leului ca pe ceva amenintator sau dragut. Un text de citit.
  • De ce se scumpesc medicamentele? Un studiu publicat luna trecuta in JAMA  pe mai bine de 2500 de medici arata ca acestia dau vina pe avocatii specializati in malpraxis, pe firmele de asigurari, pe producatorii de medicamente si fireste, pe pacienti. Pe ei nu se vad insa....
  • Cateva infografice cu statistici despre cum se indragostesc oamenii. Sursa datelor: Examiner, TheWeddingReport, PsychologyToday, DailyMail, InfoPlease, TheDigitalUniverse, News.com si CDC.
  • Un excelent film in slow-motion care arata cum apar si se extind cristalele de gheata. E uimitor, va ia doar un minut! Decat sa va drogati sau sa dati in cap la cineva, nu mai bine va pierdeti minutul uitandu-va la filmulet?

  • Despre un doctor in economie, Sebastiao Salgado, care s-a apucat de fotografie dupa varsta de 30 de ani,facand din asta o adevarata obsesie. Proiectele lui, intinse pe lungi perioade de timp, surprind cu sensibilitate partea umana a unei povesti globale care, de prea multe ori, implica moarte, distrugere, declin. Povestea lui este una profund personala, despre mestesugul care aproape l-a ucis Despre suferinta muta a fotografiilor..Subtitrat in romana