Star Wars tocmai si-a adus contributia la dezvoltarea stiintei. Dunele de nisip din orasul imaginar Tatooine (din Tunisia reala) par sa se deplaseze aproximativ 15 metri in fiecare an - ceea ce face ca dunele de pe Pamant sa aiba o viteza mai mare de 10 ori decat cele de pe Marte de pilda. Iar cladirile de pe Tatooine vor fi in curand inghitite de desertul terestru. Fictiunea va disparea inghitita de un desert mult prea real. Forta sa fie cu voi!

veveFoto: nakedcapitalism
  • De ce se vindeca Wolverine (din X- Man) atat de repede? Conceptul de baza este ca lumina unui laser penetreaza mitocondriile, iar fotonii interactioneaza cu enzima citocrom C pe care o oxideaza, iar energia este apoi transformata chimic  intr-o forma pe care celulele noastre o pot utiliza. Rezultatul este cresterea fluxului de sange in tesuturi si o vindecare mai rapida. Asta pe scurt.
  • Cum oprim un asteroid?

  • Cand puneti o bucata de bacon pe piele pentru a scapa de anumite boli de piele, de fapt nu proprietatile curative ale baconului va vindeca, ci faptul ca bucata de bacon sufoca parazitii ascunsi in piele. Si acestia mor.
  • Keith Barry incepe prin a ne demonstra cum mintea ne poate pacali corpul -- cu un truc care functioneaza si via podcast. Apoi el implica publicul in cateva acte uimitoare (chiar putin periculoase) ale magiei mintii. Are subtitrare in limba romana.