Daca ar exista un buton de reset a evolutiei speciilor, credeti ca ar aparea noi specii de animale, odata declansata resetarea? Micutele soparle ne spun ca da, arata cercetarile facute la University of California,Harvard University si University of Massachusetts.

  • Africa va confisca viitorul demografic al planetei. Nu China, nu India...asa ca pregatiti-va politicile din timp, par sa avertizeze datele oficiale. Dintre statele africane, Nigeria e printre cele mai “amenintatoare” din acest punct de vedere. Dar ce zicea Malthus...?
  •  De ce nu zboara avioanele de linie mai repede? Suntem totusi in epoca vitezei, nu ? In 1947 s-a atins Mach 1, iar acum  o luna, s-a zburat cu Mach 5 . De ce nu zburam si noi cu Taromul, de pilda, mai rapid? Raspunsul primit este foarte bine scris si mai ales, documentat.
  • Intr-o lume a algoritmilor, ce sens mai are judecata umana? In inchisorile americane exista softuri care estimeaza care dintre detinutii eliberati se vor intoarce dupa gratii. Exista softuri pentru sah (oh, asta o stiti cu totii), pentru gatit, pentru citit, pentru aproape orice. Ce sens are sa mai gandesti singur, cand softul face asta in locul tau? Ei bine,  are un mare sens!
  •  De ce suntem atat de atrasi de Internet? De ce e netul o gaura neagra care ne absoarbe? Ati auzit de « email apnea » ? Nu e chiar o boala, dar face ca 80% dintre noi sa ne tinem o secunda respiratia cand vedem ca avem un email nou in Inbox.
  •  Simplu: Cum sa fim fericiti. Cu Daniel Kahnemann. Daca nu ati auzit de el pana acum, inca nu e prea tarziu totusi.

Voi peste ce linkuri bune de citit ati dat?