Regizorul Tudor Giurgiu a inceput, vineri, filmarile pentru cel de-al doilea lungmetraj al sau - "Despre oameni si melci" (titlu in lucru), in care rolurile principale vor fi jucate de Andi Vasluianu si Monica Barladeanu. Pelicula este o coproductie Romania-Franta, dupa un scenariu semnat de Ionut Teianu si inspirat dintr-un caz real.

Filmari la "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor GiurgiuFoto: Transilvania Film

Filmul relateaza povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

Din distributia filmului fac parte: Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Jean Francois Stevenin, Robinson Stevenin, Ion Besoiu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda, Alina Berzunteanu.

Filmarile vor dura aproximativ sase saptamani si vor avea loc in Bucuresti, Calarasi, Amara si Targoviste.

Proiectul, care a obtinut cea mai mare finantare de la CNC in sesiunea din vara anului trecut (1.635.000 RON), beneficiaza de sustinere financiara atat din partea Eurimages cat si a Programului MEDIA al Uniunii Europene, bugetul total al filmului fiind estimat la 1,2 milioane euro.

In plus, South Eastern Cinema Network (SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului.

TVR si HBO Romania au contribuit de asemenea la procesul de finantare.

Productia are deja un agent international de vanzari, compania franceza Elle Driver, care l-a achizitionat inca din faza de scenariu.

Filmul este produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta), iar producatorii sunt Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu si Patrick Sobelman. Vivi Dragan Vasile este directorul de imagine al filmului.

Filmul va fi distribuit in Romania de Transilvania Film, iar premiera va avea loc in vara anului viitor.

"Despre oameni si melci" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, care a mai regizat "Legaturi bolnavicioase" (2006).