Forumul Cultural Austriac a pregatit primul proiect cultural al toamnei, patru productii de film - austrian box office records - care s-au bucurat de mare succes atat la publicul din Austria, cat si la festivalurile internationale de film, urmand sa fie prezentate, in perioada 19-22 septembrie, la Cinema Studio din Capitala, informeaza Agerpres.

Prin acest proiect se incearca prezentarea cinematografiei austriece unui public mai larg, Forumul Austriac dorind sa contribuie la savurarea filmelor valoroase din punct de vedere cinematografic si de catre cinefilii din Romania.

Drama 'The Counterfeiters' in regia lui Stefan Ruzowitsky, distinsa cu premiul Oscar pentru cel mai bun film strain al anului 2007, va fi prezentat in premiera in Romania. Filmul trateaza cea mai mare initiativa de falsificare de bani a tuturor timpurilor. Peste 130 de milioane de lire sterline au fost tiparite in ultimii ani de razboi, cand conducerea Germaniei naziste a hotarat sa inceapa tiparirea bancnotelor principalilor inamici, operatiune denumita 'operatiunea Bernhard'.

Filmul 'Revache' in regia lui Gotz Spielmann, care a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain in 2009, spune povestea lui Alex, un ingrijitor, cu antecedente penale, care lucreaza intr-un bordel din Viena si doreste sa inceapa o noua viata alaturi de prostituata Tamara.

Pelicula 'Suzie Washington', o drama regizata de Florian Flicker, vorbeste despre pataniile Nanei Iaschwili, cetatean al fostei Uniuni Sovietice care incearca sa ajunga in Statele Unite cu o viza falsa. Depistata la Viena, este arestata, reuseste sa fuga inainte de a fi trimisa inapoi in tara ei si toate problemele de care se loveste in incercarea ei de a-si continua drumul.

Filmul 'Nordrand' regizat de Barbara Albert, este povestea a cinci tineri din zone si straturi sociale diferite care cauta o picatura de speranta si stabilitate in viata lor. Tinerii, exilati, refugiati din estul Europei, isi incearca norocul in partea de nord a Vienei, devenind victime ale unor aspiratii esuate si a unei tinereti pierdute.

Toate filmele vor beneficia de subtitrare in limba engleza.