Actorul american distins cu Oscar pentru rolul din "Jerry Maguire" si fosta glorie a filmelor de actiune fac echipa in "One in the Chamber", de William Kaufman, pelicula de actiune care se filmeaza in aceste zile la MediaPro Studios.

Cuba Gooding jr.Foto: Reuters

Tabloidele de la noi au relatat deja ba ca Cuba Gooding Jr. si-a luat televizor de la mall (vezi aici), ba ca s-a dezlantuit prin cluburi, dar au fost mai putin interesate de scopul pentru care el a venit in Romania.

Cuba Gooding Jr. filmeaza incepand de duminica trecuta "One in the Chamber", o pelicula de actiune unde il are ca partener pe Dolph Lundgren. Filmarile au loc in intregime in Romania si mai ales la Bucuresti, in locatii (dar si la Buftea), urmand sa ia sfarsit in cateva saptamani. Printre locatii se numara Politia Capitalei, unde s-a filmat deja.

Povestea filmului, rezumata intr-o singura fraza pe imdb.com, se refera la un asasin, pe nume Ray Carve, care face joc dublu pe langa un grup mafiot rusesc. Actiunea filmului se petrece intr-un oras est european neprecizat, a aflat HotNews.ro.

Actorul britanic Billy Murray (a nu se confunda cu actorul american Bill Murray) il joaca pe seful personajului interpretat de Cuba Gooding Jr. Din distributie mai fac parte nume necunoscute ca Louis Mandylor, Leo Gregory, Claudia Bassols sau Andrew Bicknell.

Dolph Lundgren, care a jucat anul trecut in "Eroi de sacrificiu"/"The Expendables", interpreaza acum rolul unui ucigas rus, pe nume Alexei Andreev.

"One in the Chamber" e produs de Motion Picture Corporation of America (MPCA), companie care a mai filmat recent la MediaPro Studios telefilmul "William & Kate: A Royal Love Story". Studiourile MediaPro sunt furnizor de servicii. Premiera este asteptata anul viitor.

Dupa ce a luat un Oscar si a fost nominalizat la Globul de Aur pentru personajul Rob Tidwell din "Jerry Maguire", traiectoria lui Cuba Gooding Jr. nu a avut amplitudinea asteptata.

Desi devenise cunoscut odata cu "A Few Good Men" (1992), filmul lui Rob Reiner difuzat deja de cateva ori de televiziunile romanesti, rolul sportivului si al clientului lui Jerry Maguire din oscarizatul film al lui Cameron Crowe l-au adus in centrul atentiei pe actorul logoreic si energetic, in stare - daca are un scenariu bun - sa rastoarne muntii din loc.

Acest lucru nu s-a mai intamplat din 1996 incoace, si cariera actorului nascut in 1968 a fost destul de "calma" , cu putine partituri capabile sa-i zgandare vana dramatica- printre ele rolul unui handicapat din "Radio" (2003), unde il avea ca partener pe Ed Harris.

Cu siguranta ca deja lui Cuba Gooding Jr. ii vine acru sa tot auda in jur celebra replica pe care o repeta in "Jerry Maguire" - "Show me the money". Pe de alta parte, ea probabil ca ii aminteste de cel mai mare succes de pana acum si de un rol cum, din pacate, putine i s-au mai oferit de atunci incoace.

Cat despre suedezul de 1.96 m, ph lundgrenDolph Lundgren, acesta se pregateste pentru "The Expendables 2", care e in pregatire. "Universal Soldier: A New Dimension", unde il are din nou ca partener pe Jean-Claude Van Damme e momentan in postproductie, urmand sa fie lansat anul viitor.