Vineri, 10 iunie, la ora 12.00, la Cinema Arta din Cluj, va avea loc proiectia-eveniment a documentarului de lung metraj “Aripi de foc”, realizat de tânărul regizor Tedy Necula, cunoscut publicului în special pentru rolul din filmul Noro (regia Radu Gabrea).

Regizorul Tedy NeculaFoto: Arhiva personala

Potrivit comunicatului remis Hotnews, invitati speciali precum Dana Deac, maestrul Radu Gabrea, actorii principali si echipa de productie a filmului vor fi prezenţi la premieră si vor dialoga cu publicul la finalul proiectiei.

"Aripi de Foc" prezinta aventura incredibilă a primului spectacol de dans comunitar din România, “Pasărea de foc” reprezentat în cadrul Festivalului International “George Enescu” (editia 2009), la Bucuresti, pe scena Teatrului National, si la Sibiu.

Sub îndrumarea coregrafilor de renume international Josef Eder (Germania) si Royston Maldoom (Marea Britanie), 100 de tineri cu vârste între 11 şi 22 de ani, provenind din toate mediile sociale (orfani, copii ai străzii, copii din familii înstărite, persoane cu deficienţe de auz sau locomotorii), tineri care nu se cunosteau, nu aveau experienţă în arta dansului, nici calităţi fizice deosebite, au adus în scenă un spectacol de dans contemporan care a ridicat în picioare aproape 2000 de spectatori.

"Filmul vorbeste despre Pasărea de Foc pe care o avem cu totii înăuntrul nostru si trebuie să o eliberăm pentru a ne urma visele, scopurile în viată. “Aripi de foc” este exemplul unei metode reale de a vedea altfel viata pe care o trăim", spune Tedy Necula, regizorul filmului.

Tedy Necula si echipa lui au urmărit pas cu pas acest proiect fără precedent, de la stângăcia primelor antrenamente la reprezentatiile ovationate minute în sir, metamorfozele umane, prieteniile inedite, performantele remarcabile ale unor tineri care si-au depăsit limitele, si-au regândit prejudecătile si s-au redescoperit prin dans. “Aripi de foc” spune, într-un stil plin de savoare si autenticitate, povestea explorării naturii umane prin intermediul artei si a destinatiilor surprinzătoare unde ne duce curajul de a încerca.

Tedy Necula a intrat în lumea filmului la 13 ani, ca detinător al rolului principal din filmul “Noro”, în regia lui Radu Gabrea. Palmares–ul său regizoral cuprinde deja două documentare de lung metraj, spoturi sociale pentru ONG-uri, scurtmetraje si clipuri video.

A lucrat cu artisti ca Joshua Navi, Zmili, Rasa, Cosy, DexStar, Criss Blazini, Tonik Obiektiv, Hip Hop Kulture, Avangard Miuzic.

Este producător Filmmaking Romania, speaker motivational si trainer în comunicare socială si realizare de film.

Intrarea este liberă.​