Filmul "Ursul" in regia lui Dan Chisu, va fi lansat in cinematografele din Romania din 6 mai, anunta Agerpres, citand un comunicat al Transilvania Film. Filmul este un road-movie plasat in Romania anilor '90. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei prin vanzarea singurului urs - batran si pe moarte - unui vanator german. Insa, manati de pasiunea pentru meserie si de dragostea pentru urs, artistii circului se impotrivesc directorului si il urmaresc pe acesta pana in locul unde urma sa aiba loc tranzactia.

''Ursul' este un film despre sinceritatea noastra, a fiecaruia. Despre o etapa din viata noastra cand, imediat dupa Revolutie, nu ne cunosteam adevarata lista de prioritati si inca eram dominati de sentimentalism. Astazi s-ar fi numit sentimentalism ieftin, dar atunci era unul pur. Toate deciziile se luau emotional. Este o poveste banala despre o situatie banala. Un individ este pus din motive politice la conducerea unei unitati. Nu are nici o cunostinta de management si incearca sa rezolve problema asa cum stie. Asa cum a invatat la revolutie. Doar ca institutia unde este numit director este Circul din Bucuresti. De aceea, tot demersul lui devine tragi-comic', spune regizorul filmului, Dan Chisu.

Din distributia filmului fac parte actori de renume precum Serban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Cosmin Selesi, Claudiu Bleont, Gabriel Spahiu si Andreea Gramosteanu.

Filmul va rula in prima saptamana in cinematografele Cinema City din Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Cluj Napoca, Bacau, Braila, Movieplex, Hollywood Multiplex, The Light, Gloria Bucuresti, Cityplex Constanta, Cityplex Brasov, Odeon Cineplex Cluj Napoca, Victoria Cluj Napoca si Patria Craiova. Ulterior, pelicula va rula si in cinematografele din Iasi, Sibiu, Piatra Neamt, Oradea, Slatina sau Timisoara.

"Ursul" a castigat finantare in 2008, la concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei. De asemenea, filmul a fost finantat prin programul MEDIA al Uniunii Europene.

Scenariul filmului a castigat in 2008 'Best Pitch Award' in sectiunea 'Connecting Cottbus' din cadrul celei de-a 18-a editii a Festivalului International de Film de la Cottbus, Germania.