Primul film erotic 3D, "Sex and Zen: Extreme Ecstasy", lansat la Hong Kong, a batut recordul la incasari pentru prima zi pe ecrane, stabilit de productia "Avatar", relateaza BBC. Comedia erotica asiatica a avut incasari de circa 250.000 de euro, fata de 234.000 euro stransi in prima zi de filmul lui James Cameron.

Succesul se datoreaza in mare parte publicului din China, unde filmul nu este difuzat. In primele 5 zile de ecranizari, filmul a adunat circa 1,5 milioane euro.

Sex and Zen - un remake al unui film cu acelasi nume realizat in Hong Kong in 1991 - spune povestea unui carturar din China antica, frustrat sexual, care se pierde in haremul unui duce cu care se imprieteneste.

In productie joaca actorii japonezi din industria porno Hara Saori si Suo Yukiko si actrita din Hong Kong Vonnie Liu.

Potrivit Hollywoodreporter.com, incasarile sunt asteptate sa creasca semnificativ pe 1 mai, cand chinezii au o zi libera si sunt asteptati sa viziteze Hong Kong.

Nu este prima data cand chinezii calatoresc pentru a vedea un film interzis la ei in tara, unde nu exista un sistem de rating pentru audienta in functie de continut.

Acelasi lucru s-a intamplat cu versiunea necenzurata a thriller-ului "Lust, Caution" al regizorului taiwanez Ang Lee.