În perioada 4-8 mai 2011, la Timişoara, va avea loc a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort. Şi în acest an, Timishort va aduce in fata publicului cinefil o selectie a celor mai importante scurtmetraje internaţionale şi românesti. Noutatea editiei din acest an este introducerea unei secţiuni competiţionale nationale, informeaza organizatorii.

O competitie internatională selectă

Competitia Internatională va cuprinde doar 12 scurtmetraje, lucru care face ca Timishort să fie unul dintre cele mai selecte festivaluri de scurtmetraj, concentrând competitia în trei calupuri de filme scurte si tari. Videorama, programul de film experimental si artă video, va cuprinde tot 12 filme, împingând limitele artei cinematografice dincolo de metodele conventionale ale cinema-ului.

O nouă sectiune competitională

Pe lângă competiţia internaţională şi Videorama, Timishort introduce anul acesta o secţiune competiţională natională, care va conţine 8 filme româneşti de scurtmetraj, unele dintre ele în premieră absolută.

Timishort va mai prezenta o selecţie a celor mai bune creaţii recente ale prestigioaselor Universităţi de Film şi Televiziune din München/ Germania şi din Belgrad/Serbia, precum şi programe speciale ale festivalurilor de film partenere: Festival International du Film Francophone de Namur, Anim'Est Bucureşti, Cologne OFF şi Directors' Lounge Berlin.

Emanuelle Moretti la Timisoara

Mai mult, în sectiunea Focus On, Timishort va prezenta o selectie a celor mai bune scurtmetraje din Germania si un portret de autor al lui Emanuele Moretti, fiul celebrului regizor italian Nanni Moretti, ce prezintă toate calitătile pentru a călca pe urmele tatălui său. Astfel, Timishort va continua să descopere noi talente si potentiali viitori autori de cinema.

In cadrul festivalului de film Timishort vor fi decernate premiile:

Trofeul Timishort pentru Cel mai bun scurtmetraj

Premiul pentru Cel mai bun regizor

Premiul Special al Juriului

Premiul Publicului

Premiul “Videorama”

Evenimentul este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.