Trei filme romanesti au primit premii în cadrul goEast – Festivalul Filmului din Europa Centrală şi de Est, care a avut loc între 6 şi 12 aprilie la Wiesbaden, in Germania. În cadrul ceremoniei de premiere din seara zilei de 12 aprilie au fost decernate cele patru premii ale festivalului pentru care au concurat zece filme artistice şi şase filme documentare.

Premiul oraşului Wiesbaden pentru cea mai bună regie, dotat cu suma de 7.500 €, a revenit regizorului Marian Crişan pentru pelicula MORGEN (România, Franţa, Ungaria 2010). Motivaţia juriului a fost poezia unor simple relaţii umane, respectul şi iubirea pe care filmul o aduce în faţa personajelor sale, precum şi descoperirea laturii comice în viaţa cotidiană deseori dramatică.

Pelicula AURORA a regizorului Cristi Puiu a primit menţiunea juriul de la cea de-a 11 ediţie a Festivalului goEast, juriu, din care a făcut parte şi actriţa Anamaria Marinca.

La concursul de coproducţii pentru tineri regizori şi producători din Germania şi Europa de Est, înfiinţat de Fundaţia Robert Bosch, a câştigat la categoria scurtmetraj artistic regizorul român Peter Kerek cu proiectul PEPSI, juriul motivând că fără conştiinţa trecutului nu putem construi viitorul.

Pe data de 11 aprilie, ICR Berlin a organizat o dezbatere pe tema „Romanian Cinema Now”. La dezbatere au participat regizorii Alexandru Solomon şi Marian Crişan, actriţa Anamaria Marinca, producătoarea Anca Puiu şi Marian Ţuţui de la Arhiva Naţională de Film. Dezbaterea a fost moderată de criticul de film de la Screen International, Martin Blaney. S-a discutat despre situaţia cinematografelor din România, despre fondurile de finanţare pentru producţii de film precum şi despre succesul filmelor româneşti în străinătate, în prezenţa unui public internaţional numeros.

Programul romanesc din cadrul festivalului a fost sustinut de Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin.