Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului international de film "Bucuresti" se desfasoara in perioada 11 – 17 aprilie 2011. Deschiderea festivalului va avea loc luni seara, de la ora 19.00, cu proiectia filmului Cirkus Columbia, in regia lui Danis Tanovic, la Cinema Studio. Proiectia va avea loc in prezenta regizorului Danis Tanovic, invitat special al Bucharest IFF.

Proiecţiile in timpul festivalului vor avea loc în trei săli: Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din incinta Muzeului Ţăranului Român (MŢR) şi Sala “Elvira Popescu” a Institutului Francez din Bucureşti.

Filmul de deschidere a festivalului, Cirkus Columbia, este cel mai recent film al lui Danis Tanovic si a fost lansat la Sarajevo IFF 2010 şi îndelung aplaudat în sectiunea “Giornate degli autori” a Festivalului de la Venetia 2010.

Danis Tanovic va ateriza pe Aeroportul „Henri Coandă” luni, la ora 13:15 şi va fi prezent la Bucuresti în perioada 11 – 13 aprilie. Marti, 12 aprilie 2011, începând cu ora 11.30, regizorul va susţine la Sala „Ileana Berlogea” a UNATC o conferinţă de presă, urmată de masterclass-ul „WAR AND FILM: A SURVIVOR’S GUIDE”, informeaza organizatorii festivalului.