Două filme românesti în premieră în Turcia:

Aurora  si Morgen la Festivalul de Film Istanbul

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 1 aprilie 2011, 16:26

Istanbul Film Festival 2011
Foto: ICR
A treizecea editie a Festivalului de Film Istanbul, cel mai prestigios eveniment din Turcia dedicat filmului, va debuta sâmbătă, 2 aprilie si va oferi timp de două săptămâni cinefililor din Istanbul posibilitatea întâlnirii cu 230 de filme din toată lumea organizate în 22 de sectiuni, alături de cursuri de cinema si dezbateri.

Festivalul, organizat de Fundatia pentru Artă si Cultură Istanbul-IKSV a atras anul trecut 150 000 de spectatori, filmele rulând cu casa închisă. Cinematografia română, care se bucură de mult interes în Turcia, va fi reprezentată prin două productii, Aurora în regia lui Cristi Puiu si Morgen, debutul în lung metraj al regizorului Marian Crisan, ambele în premieră.

Aurora va rula alături de alte 11 productii în sectiunea Mined zone, definită de organizatori prin includerea de filme extraordinare, provocatoare si originale, care ies înafara tendintelor prin stilul, formatul, tehnica, abordarea sau naratiunea lor.

Morgen este prezent în sectiunea Young Masters care include 14 filme alor unor tineri regizori care au primit aprecierea criticii si a publicului si premii în festivaluri ca Locarno, Chicago, Montreal, Cannes, Toronto sau Sundance, demonstrând o abordare unică a cinematografiei prin filmul de debut. La premiera filmului vor participa regizorul Marian Crisan, directorul de productie Razvan Bumbes si editorul Tudor Pojoni, care vor răspunde la întrebări după proiectie.

Participarea celor două filme în festival, ca de altfel promovarea în Turcia a noii cinematografii românesti, este sprijinita de Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul.


Citeste mai multe despre   


VIDEO Economistii-sefi ai primelor 3 banci comerciale, despre evolutia economiei romanesti. Ce proiecte mari de investitii finanteaza bancile la ora actuala?

Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, Horia Braun (BCR), Florian Libocor (BRD-GSG) si Andrei Radulescu (BT) au discutat luni dimineata, in cadrul unei mesei rotunde organizate de HotNews.ro si Startup Cafe, despre investitiile bancilor in economie romaneasca si starea actuala a economiei, precum si despre fluctuatiile care au tinut prima pagina in ultima perioada.
  • A. Radulescu: Daca statul nu investeste, atunci de ce sa isi asume sectorul privat riscuri?
  • F. Libocor: Banii se duc acolo unde exista certitudini, predictibilitate, stabilitate. Lipsa acestor caracteristici loveste in mai multe zone, cu precadere in investitii.
  • H. Braun: Speram la o dinamica pozitiva, insa trebuie sa puna umarulul statul,bancile, si managementul companiilor.

182 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi