Premiile Oscar 2011: "The King's Speech", cel mai bun film - Regele nu s-a balbait si nu s-a inclinat

de Catalina Ciociltan, Iulia Blaga     HotNews.ro
Luni, 28 februarie 2011, 3:22


Castigatorii premiilor Oscar
Foto: Reuters
Corul de copii care a cantat la final "Over the Rainbow" si exaltarea Annei Hathaway n-au adus mai multa savoare editiei cu numarul 83 care nu a fost deloc extraordinara, asa cum se anuntase, si care a consacrat "Discursul regelui" ca cel mai bun film al anului 2010, expediind la colt "Reteaua de socializare", ca si pe fratii Coen.

Innoirea nu s-a produs. Membrii AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) au sfidat previziunile premiind "Discursul regelui"/"The King's Speech" atat cu Oscarul pentru cel mai bun film cat si cu Oscarul pentru regie desi, conform asteptarilor, cele mai importante doua premii ar fi trebuit sa se imparta intre cele mai importante doua filme ale lui 2010.

(Harvey Weinstein, omul din spatele succesului american al filmului britanic "Discursul regelui", nici nu s-a urcat pe scena atunci cand intreaga echipa a urcat pentru a se bucura de Oscarul suprem. Harvey Weinstein e prea mare ca sa mai fie nevoie sa urce pe scena fie si la Oscaruri.)

Facand acest lucru, Academia dovedeste ca e in continuare tributara traditiei si ca premierea la editiile trecute a filmelor "Nu exista tara pentru batrani"/"No Country For Old Men" si "The Hurt Locker" a fost o excepţie.

"Discursul regelui" a mai fost premiat pentru interpretare masculina - Colin Firth (un premiu de care nimeni nu se indoia) si scenariu original (David Seidler, iarasi previzibil din moment ce viata lui, de om care s-a vindecat de balbaiala ajungand din Anglia razboiului in SUA, e o poveste hollywoodiana), in vreme ce "Reteaua de socializare" a primit trei premii de prea mica importanta - scenariu original, montaj si coloana sonora - putandu-se sugera astfel ca intreaga sa valoare sta in poveste.

Si mai dezamagiti trebuie ca sunt Ethan si Joel Coen, al caror film, "Adevaratul curaj"/"True Grit", nu s-a ales din zece nominalizari cu niciun premiu, desi cel putin Roger Deakins fusese de alte opt ori nominalizat la Oscar pentru imagine (nu a primit statueta nici macar pentru "Nu exista tara pentru batrani").

Intregul palmares a fost supus conformismului, daca e sa ne luam fie si dupa categoria Cea mai buna melodie originala, unde Oscarul a rasplatit cantecul cel mai simplu si mai slagar (sic) dintre toate, "We Belong Together" de Randy Newman, de pe coloana sonora a lui "Toy Story 3". Tot conform asteptarilor, Natalie Portman n-a ratat Oscarul pentru interpretare feminina pentru rolul din "Lebada neagra"/"Black Swan", iar "The Fighter" a fost premiat pentru interpretari secundare - Melissa Leo, respectiv Christian Bale - la fel ca la Globurile de Aur.

La fel de previzibil a fost si ca "Alice in Tara Minunilor"/"Alice In Wonderland" sa fie premiat pentru scenografie si costume, ca "Toy Story 3" sa ia Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animatie, "Inception" sa fie retinut la categoriile montaj sunet, mixaj sunet, imagine si efecte vizuale, si "In a Better World" de Susanne Bier (Danemarca) sa ia Oscarul pentru film vorbit in alta limba decat engleza. In esenta, s-ar parea nu ca a fost o editie pro- "Discursul regelui", sau poate nici macar una anti- "Reteaua de socializare", iar atatea mamici si bunici din public sa sugereze foarte bine (desi involuntar) ideea ca AMPAS nu are de gand prea curand sa depuna armele si sa intre in hora modernitatii.

Colac peste pupaza, Tom Hooper si-a dedicat Oscarul de regie mamei sale, cea care a descoperit piesa lui Tom Seidler si l-a sunat spunandu-i: "Cred ca am gasit urmatorul tau film". Dupa cum spunea si presedinte Barack Obama, la sfarsitul unui grupaj cu necunoscuti care numeau titlul melodie preferate, "As Time Goes By"... Si, ca dovada ca traditia e la mai mare cinste decat noul, Billy Cristal, o fosta gazda a galei, a fost intampinat de o sala aplaudandu-l din picioare si parca cu regret, iar el si-a amintit de o alta gazda (si mai longeviva), Bob Hope.

Realitatea virtuala ni l-a adus pe Bob Hope pe scena, dar in contextul unei gale care a excelat printr-un scenariu imbacsit, o regie ieftina si doua gazde (Anne Hathaway si James Franco) pe cat de tinere pe atat de lipsite de nerv, acest artificiu tehnic a trecut aproape neobservat. Ceremonia a fost mult mai plicticoasa decat in alti ani, desi pe scena si in sala au fost prezenti de la Kirk Douglas, Steven Spielberg, Tom Hanks, Helen Mirren si Francis Ford Coppola pana la Josh Brolin, Cate Blanchett, Kevin Spacey, Nicole Kidman, Hilary Swank, Hugh Jackman sau Scarlett Johansson.

Pentru ca majoritatea poantelor au fost slabute, probabil ca Sandra Bullock a venit cu glumele de acasa atunci cand a prezentat Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal. Cand a vorbit despre Jeff Bridges, nominalizat pentru rolul din "Adevaratul curaj"/"True Grit", ea a spus: "Ai castigat si anul trecut. Normal ar fi fost sa lasi pe altcineva. Nu va mai ajunge..."

Prezentand Oscarul pentru cel mai bun film, Steven Spielberg a spus ca cele noua filme care nu vor lua statueta se vor mandri cu faptul ca se vor alatura unei liste din care mai fac parte "Cetateanul Kane" si "Taurul furios". Primul a fost nominalizat in 1942 la noua categorii si a castigat doar la una - scenariu original. "Taurul furios" a fost nominalizat in 1981 la opt categorii, si n-a luat decat doua premii - rol masculin principal (Robert De Niro) si montaj (Thelma Schoonmaker). Cred ca Steven Spielberg stia de dinainte cine urma sa castige Oscarul si vroia sa le comunice perdantilor ca, pana la urma, nu Oscarul da valoarea unui film.

Iata lista castigatorilor :

 • Cel mai bun film: “The King’s Speech”. Printre nominalizati s-au numarat si “Black Swan” “The Fighter”, “Inception”, “The Kids Are All Right, 127 Hours”, “The Social Network”, “Toy Story 3”, “True Grit”, “Winter’s Bone"
 • Cel mai bun regizor: Tom Hooper- “The King’s Speech. Printre nominalizati s-au numarat si David O. Russell- “The Fighter”, Joel Coen si Ethan Coen- “True Grit”, Darren Aronofsky- “Black Swan”, David Fincher- “The Social Network”
 • Cea mai buna actrita in rol principal: Natalie Portman- “Black Swan". printre nominalizate s-au numarat si Annette Bening- “The Kids Are All Right”, Nicole Kidman- “Rabbit Hole”, Jennifer Lawrence- “Winter’s Bone si Michelle Williams- “Blue Valentine”
 • Cel mai bun actor in rol principal: Colin Firth- “The King’s Speech”. Nominalizati au fost si Javier Bardem- “Biutiful, Jeff Bridges- “True Grit”, Jesse Eisenberg- “The Social Network”, James Franco- “127 Hours”
 • Cel mai bun actor rol secundar: Christian Bale- “The Fighter. Nominalizati au mai fost si John Hawkes in “Winter’s Bone”, Jeremy Renner in “The Town”, Mark Ruffalo in “The Kids Are All Right”, Geoffrey Rush in “The King’s Speech”
 • Cea mai buna actrita rol secundar: Melissa Leo- “The Fighter". Nominalizate au fost si Hailee Steinfeld in “True Grit”, Jacki Weaver in “Animal Kingdom, Amy Adams in “The Fighter", Helena Bonham Carter in “The King’s Speech
 • Cel mai bun scenariu adaptare : Aaron Sorkin- “The Social Network". Printre nominalizati s-au numarat si: Michael Arndt- “Toy Story 3”, Danny Boyle si Simon Beaufoy- “127 Hours”  Joel Coen si Ethan Coen- “True Grit”, Debra Granik si Anne Rosellini- “Winter’s Bone”
 • Cel mai bun scenariu original:  David Seidler- “The King’s Speech. Nominalizati au mai fost Scott Silver, Paul Tamasy si Eric Johnson- “The Fighter”, Christopher Nolan- “Inception”, Lisa Cholodenko si Stuart Blumberg- “The Kids Are All Right”, Mike Leigh- “Another Year”
 • Cel mai bun film de animatie: Toy Story 3"- Lee Unkric. Nominalizate au mai fost si “How To Train Your Dragon”- Dean Deblois, Chris Sanders si „Iluzionistul”/“The Illusionist”- Sylvain Chomet
 • Cea mai buna scenografie:  Robert Stromberg, Karen O'Hara- „Alice in Wonderland”. Nominalizati au mai fost si Stuart Craig, Stephenie Mc Milan, „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”, Guy Hendrix Dyas, Larry Dias, Douglas A. Mowat, „Inception",  Eve Stewart, Judy Farr, „The King’s Speech” si Jess Gonchor, Nancy Haigh, „True Grit”.
 • Cea mai buna imagine:  Wally Pfister- „Inception”. Printre nominalizati s-au numarat si Matthew Libatique, „Black Swan”, Danny Cohen, „The King’s Speech”, Jeff Cronenweth, „The Social Network”, Roger Deakins, „True Grit”.
 • Cel mai bun scurtmetraj de animaţie - The Lost Thing. Nominalizati au fost si " Day & Night", "The Gruffalo", "Let's Pollute" si "Madagascar, a Journey Diary".
 • Cel mai bun film vorbit in alta limba decat engleza: “In A Better World”- Danemarca. Printre nominalizati s-au numarat si “Incendies”- Canada,“Outside The Law”- Algeria, “Biutiful”- Mexic, “Dogtooth”- Grecia
 • Cea mai buna coloana sonora: Trent Reznor, Atticus Ross- „The Social Network”. Printre nominalizati: A.R. Rahman- „127 Hours”, John Powell- „How To Train Your Dragon”, Hans Zimmer- „Inception”, Alexandre Desplat- „The King’s Speech”
 • Cel mai bun mixaj de sunet: "Inception"- Lora Hirschberg, Gary Rizzo, Ed Novick. Nominalizati au mai fost si "The King's Speech"- Paul Hamblin, Martin Jensen, John Midgley, "Salt"- Jeffrey J. Haboush, William Sarokin, Scott Millan, Greg P. Russell, "The Social Network"- Ren Klyce, David Parker, Michael Semanick, Mark Weingarten si "True Grit"- Skip Lievsay, Craig Berkey, Greg Orloff, Peter F. Kurland
 • Cel mai bun montaj de sunet: "Inception"- Richard King. Printre nominalizati s-au numarat si "Toy Story 3"- Tom Myers, Michael Silvers, "TRON: Legacy"- Gwendolyn Yates Whittle, Addison Teague, "True Grit"- Skip Lievsay, Craig Berkey, "Unstoppable"- Mark P. StoeckingerCel
 • Cel mai bun machiaj: Rick Baker, Dave Elsey, „The Wolfman”. Nominalizati au fost si Adrien Morot- „Barney’s Version", Edouard F. Henriques, Greg Funk, Yolanda Toussieng- „The Way Back”
 • Cele mai bune costume: Colleen Atwood, „Alice in Wonderland”. Nominalizati au fost si Antonella Cannarozzi- „I Am Love”, Jenny Beavan- „The King’s Speech”, Sandy Powel- „The Tempest" si Mary Zophres- „True Grit”
 • Cel mai bun documentar scurtmetraj: "Strangers No More"- Karen Goodman, Kirk Simon. Nominalizati au mai fost si "Killing in the Name"- Jed Rothstein, "Poster Girl"-Sara Nesson, Mitchell Block, "Sun Come Up"- Jennifer Redfearn, Tim Metzger, "The Warriors of Qiugang"- Ruby Yang, Thomas Lennon
 • Cel mai bun scurtmetraj: "God of Love"- Luke Matheny. Preintre nominalizati s-au numarat si "The Confession"- Tanel Toom, "The Crush"- Michael Creagh, "Na Wewe"- Ivan Goldschmidt, "Wish 143"- Ian Barnes, Samantha Waite
 • Cel mai bun documentar lungmetraj: “Inside Job”- Charles Ferguso. Printre nominalizati se numara si "Restrepo”- Tim Hetherington, Sebastian Junger, “Exit Through The Gift Shop”-  Banksy, “Gasland”-  Josh Fox, “Waste Land”-  Lucy Walker, Karen Harley si João Jardim
 • Cele mai bune efecte speciale: "Inception"- Chris Corbould, Andrew Lockley, Pete Bebb, Paul J. Franklin. Nominalizati au fost si "Alice in Wonderland"-  Ken Ralston, David Schaub, Carey Villegas, Sean Phillips, "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1"- Tim Burke, John Richardson, Christian Manz, Nicolas Aithadi, "Hereafter"- Michael Owens, Bryan Grill, Stephan Trojansky, Joe Farrell, "Iron Man 2"- Janek Sirrs, Ben Snow, Ged Wright, Daniel Sudick
 • Cel mai bun montaj: Kirk Baxter, Angus Wall, „The Social Network”. Nominalizati au fost si Jon Harris- „127 Hours”, Andrew Weisblum- „Black Swan”, Pamela Martin- „The Fighter”, Tariq Anwar- „The King’s Speech
 • Cea mai buna melodie originala: „Toy Story 3”- Randy Newman ("We Belong Together"). Nominalizati au fost si "127 Hours” - A.R. Rahman, Dido ("If I Rise"), „Country Strong”- Tom Douglas, Hillary Lindsey, Troy Verges ("Coming Home"), „Tangled”- Alan Menken, Glenn Slater ("I See the Light")
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

35661 vizualizari

 • +2 (20 voturi)    
  eu (Luni, 28 februarie 2011, 8:21)

  mda [anonim]

  nu sunt cine stie ce cineast, dar am vazut cam toate filmele nominalizate...

  cum sa dai oscar pentru --Cel mai bun scenariu original: David Seidler- “The King’s Speech-- ??

  ce e original in asta ??? e patetic, ca a fost jucat bine, ok a meritat oscar actorul fata de restul, dar filme ca Inception sau Shutter Island au avut scenarii mult mai originale, cine a vazut toate 3 filme cum poate sa aleaga pe cel mai putin original ??

  shutter island a lui scorsese n-a fost nominalizat la nimic, eu cred ca astia au ceva cu martin, la fel a patit si cu The Departed, un film excelent cu scenariu incredibil... si nu a primit nimic.

  iar christopher nolan este un geniu, incepand cu Dark Knight si terminand cu Inception, filme originale cu storyline si scripturi incredibile
  • +11 (13 voturi)    
   btw (Luni, 28 februarie 2011, 10:06)

   frankzappa [anonim] i-a raspuns lui mda

   cineast nu poti fi...dar macar cinefil daca erai nu-ti aruncai parerile aiurea pe subiect.
   nu este cazul sa-l plangi pa Scorsese...el merita Oscar inca din anii 70'. Departed a fost un fel de pacaleala a academiei, un vot pentru sistem, iar scenariul a fost luat dupa o trilogie din Hong-Kong - Mou gaan dou (care fie vorba intre noi, este o serie mult mai bine realizata...).
   in privinta lui Inception ai dreptate...dar in nici un an nu s-au acordat doua Oscar pentru cel mai bun film.
   Social network - este cel mai slab film al lui Fincher...parca a scris scenariul/regia un manelist cu bancnote lipite de obraz cu flit.
   Shutter Island este un film ''greu'' nu prea comercial, poate prea "ahead of its time''.
  • +5 (9 voturi)    
   Nu ai nimerit (Luni, 28 februarie 2011, 10:13)

   dac [anonim] i-a raspuns lui mda

   The Departed a primit Oscarul pt cel mai bun film si cel mai bun regizor.....
  • +4 (8 voturi)    
   Nici eu (Luni, 28 februarie 2011, 10:22)

   _Rem [utilizator] i-a raspuns lui mda

   Nu sunt cine stie ce cineast, dar banuiesc ca prin "scenariu original" nu se refera la "fantastic". Pentru ca sincer, desi Inception mi-a placut foarte mult, ca poveste a fost tras de par si a avut si multe hibe. Eu ca simplu spectator pot sa trec peste asta, ei ca critici de cinematografie banuiesc ca nu.

   Acuma nu pot sa spun ca The King's Speach a avut cel mai bun scenariu original. Oricum, rar se intampla sa am aceeasi parere ca si baietii de la Oscar. Nici premierea "Hurt locker" si "No country for old men" nu le-am inteles.
  • +3 (9 voturi)    
   De ce nu e Discursul original ?! (Luni, 28 februarie 2011, 10:29)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui mda

   Vad că aveti opinii ferme.
   Marturisesc ca nu am vazut celelate filme pe cae le evocati - la Inception nu m-am dus pentru ca in promo imaginile erau excesiv de ”devastatoare”, iar dialogurile sugerau ca e destul de Matrix...
   Poate m-am inselat.
   ***
   Nu inteleg insa
   de ce considerati Discursul Regelui ca
   ne-original.
   Va rog indicati cu ce alte filme vi se pare ca ar semana ?
   Mie mi s-a parut nu numai original ci si uimitor de bine condus intru evitarea unor clisee corecte politic.
   Multumesc anticipat pentru rapuns
  • +8 (8 voturi)    
   mai informeaza-te (Luni, 28 februarie 2011, 10:37)

   Richard the Lionheart [utilizator] i-a raspuns lui mda

   pentru The Departed a castigat Oscarul pentru Regie. Ce va place sa criticati si sa va dati rotunzi desi deseori habar nu aveti despre ce vorbiti.
   Sigur, aproape niciodata premiile nu sunt perfecte dar prea va pute totul, unora dintre "comentatori" si mai ales autoarelor acestui articol ce balaseaza intre "crap" si "lame".
   Cateodata chiar isi cam luxeaza simtul critic AMPAS (eu nu as fi votat pentru Slumdog Milionaire ever, finalul mi se pare o bataie de joc) dar de la a exprima o preferinta la a da verdicte crunte e cale lunga.
  • +6 (6 voturi)    
   scenariu (Luni, 28 februarie 2011, 10:45)

   klz [anonim] i-a raspuns lui mda

   Din DEX:
   SCENÁRIU, scenarii, s.n. Textul succint al unei piese de teatru, al unui spectacol sau al unui film, de obicei împreună cu indicatiile tehnice si de regie.

   Scenariul nu reprezinta ideea pricipala a unui film sau plot twist-ul de la sfarsit. O poveste cat se poate de banala poate avea un scenariu excelent. Vezi povestea unui balbait care tine un discurs..

   Inteleg ca nu esti cineast, dar daca nu stii ce insemna un termen, de ce comentezi?
  • +1 (1 vot)    
   mda (Luni, 28 februarie 2011, 14:41)

   Dita [anonim] i-a raspuns lui mda

   Si mie mi-a placut la nebunie Shutter Island..practic a fost singurul film a carui final m-a surprins, iar Dicaprio joaca din ce in ce mai bine. Cred ca acest film merita analizat si nominalizat mai mult decat Inception. The King’s Speech mi-a placut..dar mai mult datorita actorilor
 • +19 (19 voturi)    
  f slab articolul (Luni, 28 februarie 2011, 8:24)

  theli [utilizator]

  Autoarea nu face decat sa-si manifeste nemultumirea ca the social network n-a luat oscarul dorit. Despre asta este tot articolul. Putina obiectivitate n-ar strica.
 • -8 (10 voturi)    
  fb (Luni, 28 februarie 2011, 9:11)

  sas [anonim]

  foarte bun articol, pune punctul pe i cu privire la ce e in neregula cu un oscar tot mai comercial.
 • 0 (14 voturi)    
  Inception (Luni, 28 februarie 2011, 9:15)

  farty [utilizator]

  Inception trebuia sa iasa clar "filmul anului". Premiile s-au impartit "frateste", cu toate acestea, Inception este clar cel mai bun film.
 • +9 (11 voturi)    
  Si daca erau previzibile? (Luni, 28 februarie 2011, 9:23)

  Adagio [anonim]

  ... ce e cu asta? Au luat Oscarurile nu fiindca erau previzibile ci fiindca au fost cele mai bune productii. Nu sunteti in stare sa recunoasteti asta? Care e problema cu "traditia", spuneti ca Academia e "tributara traditiei" - DA, e "tributara" unei traditii de a premia pe cei mai buni, unde "buni" inseamna un an "briliant de buni" ca anul asta, sau in alt an ca "strapungator de buni" cum erau Cohen in alti ani. Da, True Grit e un film excelent, dar a avut ghinionul sa candideze cu King's Speech fata de care paleste. Unde e problema aici?

  Dati impresia de fapt ca sunteti partinitori si ca ati fi vrut sa castige alte filme - alea favorite de dvs, - si fiindca n-au castigat, e ceva wrong cu "traditia", daca nu va convine.
 • +10 (14 voturi)    
  la Oscar (Luni, 28 februarie 2011, 9:27)

  fefe [anonim]

  se premiaza cel mai bun film, nu experimente cinematografice. King's Speech este cel mai bun film si e o alegere normala. Singura deceptie a ca pustioaica din True Grit nu a luat Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, dar probabil Academia a zis ca la 14 ani poate sa mai astepte.
 • +14 (16 voturi)    
  domnilor si doamnelor (Luni, 28 februarie 2011, 9:50)

  Sorin [anonim]

  vreti sa terminati odata cu gunoiul de social network? serios... m-am saturat sa tot aud cum trebuia sa ia 100 de oscaruri si 500 de globuri si 900 de ursi si asa mai departe

  poate ar fi cazul ca autorii articolelor de film de pe HN sa fie mai obiectivi, nu de alta dar eu cel putin deja evit sa mai citesc ceva scris de d-soara (d-na?) iulia blaga
  • +6 (6 voturi)    
   Da (Luni, 28 februarie 2011, 10:34)

   lebowsky [anonim] i-a raspuns lui Sorin

   Exact, care e treaba cu acest film, cum ca ar fi de Oscar?Ma bucur ca nu a castigat, nu ar fi avut de ce, in afara de faptul ca este despre cel care a creat marele facebook, bla bla bla...Despre celelate nu prea pot sa zic mare lucru, pt ca in afara de Inception, nu am vazut nici unul.
 • +5 (9 voturi)    
  Discursul .... a meritat pe deplin (Luni, 28 februarie 2011, 10:08)

  Cinefilu' [anonim]

  Discursul Regelui a fost de departe cel mai bun film, Colin Firth de departe cel mai bun actor in rol principal si Natalie Portman de departe cea mai buna actrita principala.

  Ce tot o dati cu lipsa de surprize?
  O surpriza neplacuta ar fi fost tocmai sa nu fi iesit asa.

  Cat despre Reteaua de Socializare ..... un film din multe altele. Ma mir ca a luat si premiile pe care le-a luat.
 • -3 (11 voturi)    
  Un mesaj pentru cei care cauta un film bun (Luni, 28 februarie 2011, 10:13)

  Xvid-filul [anonim]

  Nu-l cautati pe lista nominalizarilor de anul asta, si in general ocoliti filmele din 2010 de limba engleza.
  Incercati 2009 sau 1999. Daca nu sinteti adolescent s-ar putea sa va placa filmele frantuzesti cu adulti imaturi iar pentru romani, coreeni sint suflete pereche.
  Si cele mai bune filme le gasiti pe TEd
  Lasati propaganda deoparte -regele nu se mai intoarce, nu va obositi sa-l intelegeti pe Mark Zuckerberg iar Inception impresioneaza doar la cinema.
  Hai sa uitam de 2010, creativ a fost un mediocru, sa utilizam ragazul pentru a revedea filme de cinemateca.
  • 0 (2 voturi)    
   foarte adevarat (Luni, 28 februarie 2011, 18:35)

   dumil [utilizator] i-a raspuns lui Xvid-filul

   chiar nu inteleg de ce ti-ai luat asa multe negative, e clar ca Oscarul se incearca a fi un compromis pe mai multe dimensiuni : intre comercial si arta, intre superregizorul si si superregizorul y(daca a luat x in ultimii 2 ani, indiferent cat de bun e filmul lui, anul asta ia y), intre producatorul a si producatorul b etc. In ultimii 20 de ani, adevaratele filme la fac asiaticii(in special corea si hong-kong), cinefilii stiu asta, si din acest motiv oscarul nu inseamna nimic pentru ei.
   • 0 (2 voturi)    
    Pentru "dumil" et Co... (Marţi, 1 martie 2011, 1:00)

    Cadillac [utilizator] i-a raspuns lui dumil

    Puteti sa ne spuneti si noua - astia mai "ne-educati cinematografic" - citeva titluri din cadrul "Capodopere ale cinematografiei" din Hong-Kong???

    Ceva de "genul" Scorsese, Copola, Spielberg, Fellini, Vittorio de Sica, Orson Wells.....

    Nu de alta, dar poate ne "introduceti" si pe noi in lumea Dvs, cea super-educata in materie de filme de "24 de Karate"
    • 0 (2 voturi)    
     uite si lista (Marţi, 1 martie 2011, 22:14)

     dumil [utilizator] i-a raspuns lui Cadillac

     eu iti vorbesc de ultimii 20 de ani si tu imi dai exemple de regizori care abia se mai tin in baston sau nu mai sunt printre noi!?

     Sa fim seriosi, ultima capodopera a lui scorsese a fost godfellas, restul doar filme bune si atat, n-am fost niciodata un fan copola, dar in fine, de la godfother n-a mai facut nimic care sa merite nominalizat si nici vazut dpmdv. Spielberg a fost foarte activ dar din nou, unele filme bune si atat. Cat despre restul nu cred ca au apucat anii 2000.

     Oricum ma asteptam sa-mi dai exemple ca : Tarantino, Aronofsky, Iñárritu, Linklater, Woddy Allen, Coen etc. Ei sunt adevaratii creatori de filme de la holywood ai ultimelor 2 decenii.

     Da, si cateva titluri din hong-kong : 2046, in the mood for love, infernal affairs, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Days of Being Wild, A Chinese odyssey etc.
     Si nu uita ca in state se produc cam de 100 de ori mai multe filme pe an decat in hong kong.
     Totusi daca vrei adevarata arta te duci la coreeni ;)
 • +14 (14 voturi)    
  social network (Luni, 28 februarie 2011, 10:23)

  alex [anonim]

  Social network este "hai sa facem un film despre facebook, ca e la moda acum". A luat mai mult decat merita.
 • +11 (11 voturi)    
  reteaua antisociala (Luni, 28 februarie 2011, 10:47)

  adrian [anonim]

  Ar fi culmea ca filme de genul "reteaua de socializare" sau "127 de ore" sa ia premii... a le nominaliza este deja cam mult. Dar autoarea articolului e trista si ne scrie noua un articol "nesupus conformismului", nu ca oscarul...
 • +5 (7 voturi)    
  prea multi "cineasti" aici, putini cinefili :) (Luni, 28 februarie 2011, 11:18)

  Paul [anonim]

  Singurul film pe care nu l-am vazut dintre cele nominalizate a fost True Grit... In rest castigatorii au fost cei care au meritat, inclusiv The Social Network la cea mai buna coloana sonora (prelucrarea coristica dupa I'm a Creep - Radiohead este absolut geniala)
  King's Speech? Absolut cel mai bun film, Inception absolut fenomel la efecte, The Fighter -2 roluri superbe Bale si Leo, Natalie Portman de departe cea mai buna, iar despre Colin Firth jos palaria (vedeti si A Single Man nominalizat anul trecut).
  Asa cum spuneam pre multi "cineasti"... :)
 • +4 (4 voturi)    
  Oscar's (Luni, 28 februarie 2011, 11:27)

  Silviu [anonim]

  referitor la comentariile de organizare Oscar's , pt cine a scris aceste note mai sus si are doar cuvinte de critica, ca o sugestie, de ce nu aplica sa organizeze oscar's in 2012, poate iese mai bine sau foarte bine....
  Sa ne vedem lungul penitei cind facem comentarii din balcani si sa ne intoarcem de unde am venit daca sintem asa de critici numai in sens negativ, in Bucuresti e plin de critici negativisti veniti din "nowhere"....
  best
  S
 • -4 (6 voturi)    
  eu (Luni, 28 februarie 2011, 12:20)

  mda [anonim]

  nu intelegeti un lucru... in america capitalista ORICE idee/lucru se materializeaza NUMAI prin lobby.

  si eu sunt 100% ca si la oscaruri e la fel, lobby au facut si miile de actionari la facebook ca filmul lor sa primeasca ceva si sa fie bagat in seama, vorba aia.. "won oscar" wow...

  si kings speech la fel, am vazut filmul si e slab in comparatie cu Inception sau Black Swan, e ceva banal despre un balbait care isi tine discursul :-)

  si acolo eu cred ca si casa regala a facut lobby, ca vorba aia e despre tatal actualei regine... si mai ales in contextul in care casa regala engleza sufera de o imagine proasta, australia deja a anuntat ca vor referendum ca dupa moartea reginei sa se desprinda de influenta casei regale, la fel ar vrea si canada.. etc
  • -1 (3 voturi)    
   Canada independenta ar avea o singura dilema (Luni, 28 februarie 2011, 13:23)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui mda

   Cum sa se numeasca:
   - Alaska de Sud sau
   - Michigan-ul de Nord
   *
   Australienilor si canadienilor
   le e teama de ajungerea
   pe tron a lui Charles si a Camillei
   Se tem degeaba- e clar ca urmasul Elisabetei va fi unul dintre copiii Dianei spre satisfactia publicului iubitor de Oscar-uri.
   *
   Eventual Charles ar putea primi titlul
   de Principe al Transylvaniei,
   lasand ducatul Munteniei lui Basescu si
   facilitand unirea comitatelor moldovene sub Voronin Intaiul Reintregitorul - din Trannistria-n Carpati / rusi&moldoveni sunt fratzi


   PS. Asa si Black Swan se inscrie in seriile:
   - cu dans
   - cu hanicapati care isi depasesc conditia
   - cu fete care musai sa ia Oscarul anul acesta.
  • +1 (1 vot)    
   Domnule, (Luni, 28 februarie 2011, 17:53)

   gabriel4west [utilizator] i-a raspuns lui mda

   daca The King's Speech este un film banal - slab, prost - eu imi fac harakiri in piata publica !

   De acord ca Inception este un fim minunat - la Black Swan numai Natalie Portman era de premiat - True Grit pe mine personal m-a plictisit, in special Jeff Bridges cu vorbitul lui gutural - de acord ca The Social Network nu merita mai mult decat a luat - dar The Kings' Speech merita din plin toate premiile si mai multe chiar.Un film adevarat. Un film in adevaratul sens al cuvantului.
 • +2 (2 voturi)    
  Cel mai bun film vorbit in alta limba (Luni, 28 februarie 2011, 13:09)

  oscar-han [anonim]

  Cel mai bun film vorbit in alta limba decat engleza sau macar nominalizat, putea fi Notre jour viendra(Vincent Cassel) ..dar inca ma indoiesc de obiectivitatea juriului.
 • -3 (3 voturi)    
  nu dati in pianist (Luni, 28 februarie 2011, 13:42)

  cristi [anonim]

  sunteti rautaciosi cu social network: chiar daca nu va place facebook-ul, filmul e doar un film. Rolul principal este intrepretat chiar bine.

  in ceea ce priveste articolul in sine - nu dati cu pietre in dsoara ziarist, dar nici nu o acuzati ca ar fi partinitoare: a copiat si ea de pe un articol de undeva , asta a gasit, asta a scris si ea acolo...
 • 0 (2 voturi)    
  Cum s-o dai sa iasa bine... (Luni, 28 februarie 2011, 14:33)

  adi [anonim]

  Foarte ciudat cum The Social Network a castigat la " cea mai buna coloana sonora", asta e surpriza anului la Oscaruri zic eu, fara sa supar pe nimeni si fara pic urma de indoiala Inception a avut cea mai buna coloana sonora si cel mai bun scenariu original. Premiile Oscar de anul asta s-au desfasurat pe sistemul " cum s-o dai sa iasa bine". Astfel au rezolvat disputa Inception vs. The King's Speech, (4 premii amandoua). The King's Speech merita 3 premii ( cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun actor principal) iar Inception 6 premii( cele 4 plus "cel mai bun scenariu original si cea mai buna coloana sonora). Chiar recomand sa ascultati muzica lui Hans Zimmer din Inception.
  Gala a fost in general buna, cu momente emotionante ( scenele In Memoriam).
 • +1 (1 vot)    
  Noutate? (Luni, 28 februarie 2011, 16:44)

  CheshireCat [anonim]

  E chiar amuzant cum autoarea deplânge victoria traditionalismului dar îşi dorea sa fi câştigat un film la fel de conformist ca realizare. The Social Network e diferit poate doar prin tema abordata, deşi pseudo-biografii s-au tot făcut in ultima vreme. In rest, rămâne un film executat corect, şi cam atât. Dacă e sa fim corecţi, pana şi premiul "muzical" e cam nemeritat avand in vedere concurenţa
  . O schimbare de mentalitate am fi văzut dacă ar fi fost premiat un blockbuster sf, ca Inception (dar na, nu s-a putut pentru 2001 era cam greu pentru Nolan ) sau pentru un film instinctual şi ciudat ca Black Swan ( dar Academia nu premiază filme prea " artsy" ). Păcat.
 • +1 (1 vot)    
  f subiectiv articolul... (Luni, 28 februarie 2011, 19:33)

  lebada neagra [anonim]

  "Intregul palmares a fost supus conformismului [..] Tot conform asteptarilor, Natalie Portman n-a ratat Oscarul pentru interpretare feminina pentru rolul din "Lebada neagra"/"Black Swan"

  Poftim??? A facut un rol EXCELENT!!! In general, este o actrita foarte buna! vezi si "goya's ghosts", si "V for vendetta" si nici nu are rost sa continui, ca le insir pe toate...Iar in Black Swan este de milioane; mie chiar imi pare rau ca filmul nu a luat si pentru cel mai bun film, sau macar cea mai buna regie..Am vazut si Inception, si sunt mare amator de filme sf, dar Black Swan chiar a fost unul dintre cele mai bune filme vazute anul acesta...Primul in topul meu :) La fel ca in Inception, la un moment dat nici nu mai stii ce este real sau ce este imaginat de mintea bolnava a eroinei...
  in fine, cum zicea cineva mai sus, se pare ca criticilor nostri le-a placut mai mult Social Network...Sincer, nu l-am vazut si nici nu prea ma atrage...Poate la video, cand o sa ploua pe afara si n-o sa am ceva mai bun de facut - dar asta e doar parerea mea...
  A! si era sa uit! "Cum sa imblanzesti un dragon" este iarasi de milioane! :)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by