Cineclubul Luni de film de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) prezinta luni, 31 ianuarie, de la ora 19:30, filmul Asfalt Tango (coproductie franco-romana, 1997), al doilea lungmetraj semnat de Nae Caranfil. Regizorul-scenarist si interpretul rolului principal, Mircea Diaconu, vor fi prezenti la proiectie si vor raspunde intrebarilor spectatorilor.

Nae Caranfil revine la Luni de film dupa ce, pe 8 noiembrie anul trecut, cineclubul s-a lansat cu lungmetrajul sau de debut, È pericoloso sporgersi (1995), care a umplut pana la refuz sala NCRR.

In Asfalt Tango, unsprezece frumoase romance pleaca din Bucuresti, cu un autocar, catre mirajul vietii de artis la Paris. Sefa expeditiei, Marion (Charlotte Rampling), este agentul artistic care le-a angajat pe fete si care acum nu mai vrea decat sa scape din „tara lui Dracula”. Neprevazutul apare in persoana lui Andrei (Mircea Diaconu), sotul uneia dintre proaspatele recrute. El nu poate accepta ideea ca a fost parasit si este gata de orice pentru a-si recupera nevasta. Asa incepe o cursa de urmarire contracronometru, condimentata cu furturi de masini, atacuri armate si luare de ostatici.

Din distributia acestui road movie tragicomic mai fac parte Florin Calinescu, Constantin Cotimanis, Catalina Rahaianu, Marthe Felten, Adina Cartianu, Delia Nartea, Andreea Macelaru, Diana Dumbrava, Stelian Nistor, Dan Chisu, Dan Astilean, Ion Fiscuteanu, Valentin Teodosiu, Victoria Cocias, George Alexandru, Camelia Zorlescu, Constantin Draganescu sau, Cristian Sofron. Au mai participat Loredana Groza si Marcel Bozonnet.

Asfalt Tango a avut premiera mondiala la Festivalul Filmului Francofon de la Namur (Belgia) si a primit trei premii ale Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN): pentru regie, rol secundar masculin (Constantin Cotimanis si Florin Calinescu) si montaj (Mircea Ciocaltei).

Pretul unui bilet intreg la cineclub este de 7 lei, iar al unui bilet redus, pentru studentii pana in 27 de ani, de 3,5 lei.