Productia "Ultimele ore ale lui Ceausescu", in regia lui Milo Rau si Simone Eisenring, este nominalizata la "Prix de Soleure", in cadrul Festivalului de film din Solothurn, Elvetia, ce va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie. Decernarea premiului, in valoare de 60.000 CHF, va avea loc joi, 27 ianuarie 2011, in Landhaus Solothurn.

Piesa de teatru si filmul documentar "Ultimele ore ale lui Ceausescu", in regia lui Milo Rau si Simone Eisenring, sunt produse si montate de o echipa de germani si elvetieni de la Institutul pentru Crima Politica (IIPM). Pentru spectacol, echipa a facut cercetari in Romania timp de un an si jumatate. Premiera piesei de teatru a avut loc la Teatrul Odeon din Bucuresti, fiind urmata de un turneu in Germania si Elvetia.

Filmul documentar (ce are in centru piesa de teatru si subiectele abordate) dureaza 75 de minute si este subtitrat in limba germana. Premiera filmului a avut loc in luna iulie 2010, in cadrul Festivalului de film din Avignon. Din distributie fac parte: Victoria Cocias, Constantin Cojocaru, Constantin Draganescu, Alexandru Mihaescu, Eugen Cristian Motriuc, Mircea Rusu.

"Prix du Soleure" se decerneaza anual unui film de fictiune sau documentar in cadrul Festivalului de Film de la Solothurn. Premiul este acordat de juriu unei pelicule cu un mesaj umanist, care abordeaza o tema ce descrie umanismul, demnitatea umana, dezvoltarea individuala, toleranta, respectul pentru om, teme prezentate intr-o forma cinematografica deosebita.