Actrita britanica Susannah York, una dintre figurile marcante ale cinematografiei anilor '60, a murit la varsta de 72 de ani, anunta Reuters. Susannah York, celebra mai ales pentru rolul sau din "Si caii se impusca, nu-i asa?", pentru care a primit o nominalizare la Oscar in 1969, suferea de mai mult timp de cancer.

"A fost o mama fantastica. Nimic nu-i placea mai mult decat sa gateasca friptura duminica si sa stea langa focul din semineu in serile de iarna. Inainte de orice, era chiar o fata de casa", a declarat fiul actritei, Orlando Wells, si el actor, pentru Sunday Telegraph.

Cu o figura britanica tipica, par blond, ochi albastri si un chip proaspat, la fel ca Julie Christie sau Sarah Miles, Susannah York a fost una dintre cele mai cunoscute actrite de film in anii '60, frumusetea ei ajutand-o sa aiba multi admiratori.

Ea a cunoscut faima internationala gratie unor filme precum "Tom Jones" si "A Man For All Seasons" si a jucat alaturi de Elizabeth Taylor, Marlon Brando, Montgomery Clift si Peter O'Toole, iar in anii '70 a aparut in marele succes de box office "Superman".

Intr-un interviu acordat Reuters in anul 2001, Susannah York marturisea, insa, ca marea ei dragoste a fost teatrul.