Organizatorii festivalui de scurt-metraje Filmul de Piatra de la Piatra Neamţ au început înscrierile pentru editia din ianuarie 2011. Festivalul se adreseaza tinerilor cineasti, deopotrivă profesionisti, studenti sau amatori, din România şi Republica Moldova. Editia "2.0" se va desfăsura între 6 si 9 ianuarie 2011, când cineastii si cinefilii din toată tara sunt invitati la Piatra Neamţ pentru o mini-vacantă inedită, cu scurt-metraje, concerte si evenimente multimedia, dar si cu sporturi de iarnă în inima orasului.

Filmul de Piatra a debutat în ianuarie 2009 cu un concept original cuprinzând competitia exclusiv natională, dar jurizată de un juriu international, numeroasele activităti de networking si promovarea filmelor câstigătoare la festivaluri internationale. În 2010, în ciuda succesului incontestabil al primei editii, organizatorii s-au confruntat cu un buget infim, si au inventat o editie mini, "cu virgulă", numita "Editia 1.5". Editia mini s-a desfăsurat în aer liber, în două locatii speciale: în piateta de la Turnul lui Stefan si pe vârful Muntelui Cozla, unde s-a putut ajunge cu o plimbare gratuită cu telegondola.

Din cauza lipsei de fonduri suficiente pentru sustinerea Editiei 2.0 organizatorii festivalului s-au incapatinat si au reinventat festivalul intr-o noua formula: programul principal nu mai este competitional. Astfel, miza nu mai constă în câstigarea de premii, ci în participarea la un festival care se doreste a fi cel mai important instrument de networking pentru tineri cineasti.

Sectiunile din programul principal sunt: fictiune, documentar, animatie, experimental si videoclip. Sectiunea "experimental" este dedicată cineastilor amatori, iar sectiunea "videoclip" este o premieră la această editie. Programul principal este dedicat exclusiv lucrărilor realizate după ianuarie 2009 în România si Republica Moldova, cu durata între 1 minut si 30 de minute.

Înscrierile se fac online, pe www.filmuldepiatra.ro, iar filmele se pot transmite tot prin mijloace electronice. Deadline-ul este 5 decembrie.

Autorii lucrărilor selectate vor fi invitati la Filmul de Piatra pentru a se bucura de 4 zile de filme, networking si zăpadă, iar dupa festival, organizatorii vor promova filmele în rândul unor festivaluri partenere din tară si străinătate.

Pe lângă programul principal, publicului le vor fi prezentate selectii ale celor mai bune filme din mai multe festivaluri internationale. De asemenea, prin intermediul unor parteneriate inedite, se vor organiza evenimente speciale, inclusiv pe pârtia de schi si în alte locuri inedite, informeaza Filmlab, organizatorii festivalului.