Pelicula a fost nominalizata la cea de-a 38-a editie a Premiilor Emmy, informeaza site-ul evenimentului, citat de Mediafax.

Ion BarladeanuFoto: H'art Gallery

Filmul prezinta povestea lui Ion Barladeanu, artist plastic, fost homeless. In varsta de 64 de ani, Ion Barladeanu a expus la Londra alaturi de lucrarile lui Andy Warhol si Marcel Duchamp si a vandut colaje cu 3000 de euro bucata. A fost gropar, hamal in port, "scriitor" de cruci. A locuit pana de curand la o ghena de gunoi de pe Mosilor. A fost descoperit acum trei ani de artistul Ovidiu Fenes si curtat jumatate de an de galeristul Dan Popescu. Este eroul documentarului Lumea vazuta de Ion B., realizat de Alexander Nanau, produs si difuzat la sfarsitul lui 2009 de HBO.

In luna martie, pelicula a castigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar, iar in prezent a fost nominalizata in cadrul Premiilor Emmy, la categoria Arts Programming, conform site-ului evenimentului, www.iemmys.tv.

Nominalizarile au fost anuntate luni de catre International Academy of Television Arts & Sciences, la targul Mipcom de la Cannes, castigatorii urmand sa fie anuntati in cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 22 noiembrie, la New York.

Vezi aici site-ul oficial al documentarului.

Mai multe despre Ion Barladeanu puteti afla dintr-un interviu realizat de HotNews.ro anul trecut.