Marele actor Tony Curtis, celebru pentru rolul jucat in "Unora le place jazzul", alaturi de Marilyn Monroe si Jack Lemmon, a murit la varsta de 85 de ani, anunta AFP.

Un purtator de cuvant al fiicei lui Curtis, actrita Jamie Lee Curtis, a confirmat decesul acestuia, pentru Entertainment Tonight.

Actorul, nascut in Bronx, a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din "The Defiant Ones", unde a jucat alaturi de Sidney Poitier.

Curtis, unul dintre cele mai mari staruri ale anilor '50 dar si unul dintre cei mai 'ocupati' playboys ai Hollywoodului, a murit in patul sau, la miezul noptii, precizeaza Reuters.

Curtis a jucat un rol memorabil in clasicul "Spartacus" (1960) si a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din "The Defiant Ones" ("Lantul", 1958), dar a avut un debut dur, fiind aspru criticat pentru primul sau rol principal, in "The Prince Who Was a Thief" (1951).

In cativa ani, insa, Curtis s-a perfectionat indeajuns pentru a fi denumit de Saturday Review "un fenomen rar, o personalitate autentica a ecranului care, printr-o munca sustinuta, s-a transformat intr-un actor de o considerabila subtilitate si de mare cuprindere".

Unele dintre cele mai bune performante ale sale se regasescu in "Unora le place jazzul" si in "Dulcele gust al succesului", unde joaca alaturi de Burt Lancaster.