Filmul "Nunta in Basarabia", in regia lui Napoleon Helmis, a avut premiera, joi seara, la Chisinau, fiind primit cu aplauze frenetice de publicul care a umplut sala cinematografului Gaudeamus, scrie Agerpres. Comedia "Nunta in Basarabia", coproductie Romania, Republica Moldova si Luxemburg, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 24 septembrie.

Nunta in Basarabia, regia Nap ToaderFoto: www.NuntaInBasarabia.ro

"Muza a fost sotia mea, nascuta in Basarabia, fiica lui Dumitru (cunoscut scriitor din R. Moldova - n.red) si a Alexandrinei Matcovschi", spune regizorul Napoleon Helmis.

Trailer-ul filmului "Nunta in Basarabia"

Pelicula a impresionat spectatorii de la Chisinau.

"Este un film interesant, cu momente dramatice, dar si comice, care il face foarte real. Merita sa fie privit si se poate compara cu productiile de la Hollywood", a spus Daniela, una dintre spectatoare.

"Sunt super-impresionat. Nu credeam pana acum ca in aceasta parte a lumii pot sa apara asemenea filme", spune si Andrei, in timp ce Constantin, un alt spectator de la Chisinau, este de parere ca ar trebui sa urmeze si o continuare a filmului.

Comedia romantica "Nunta in Basarabia" este opovestea unor tineri, el bucurestean, ea din Chisinau, proaspat casatoriti, care decid sa faca nunta cu dar, in speranta ca vor strange astfel banii necesari avansului pentru o locuinta. Filmul a fost premiat la "Tallinn Black Nights Film Festival" in decembrie 2009 cu Premiul Special al Juriului.

Filmul ii are in distributie pe Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Viorica Geanta -Chelbea, Corina Druc, Silvia Berova si Igor Caras. Imaginea filmului e semnata de Silviu Stavila, muzica de Anatol Stefanet, montajul de Corina Stavila, sunetul de Mihai Bogos, iar scenografia si costumele de Svetlana Mihailescu.