Scurtmetrajul "Colivia", in regia lui Adrian Sitaru, a castigat marele premiu City of Vila do Conde al Festivalului International de Film de Scurtmetraj Vila do Conde din Portugalia, pentru cel mai bun film din competitie, anunta Mediafax, citand Expresso.pt. "Colivia" spune povestea unui copil care gaseste o pasare bolnava pe strada si o aduce acasa, pentru a o vindeca. Din distributie fac parte Clara Voda si Adrian Titieni.

Juriul competitiei din Portugalia a fost format din Katell Quillevere, Daniel Blaufuks, Laurent Guerrier, Balint Kenyeres si Manuel Mozos.

Scurtmetrajul "Colivia" a primit si premiul serviciului german de schimb academic (DAAD) la Berlinale Shorts, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin din acest an, si premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din sectiunea Zilele Filmului Romanesc, la Festivalului International de Film Transilvania.

Curtas Vila do Conde este cel mai important festival de scurtmetraje din Portugalia si unul dintre cele mai prestigioase din Europa. In cadrul celei de-a 18-a editii au fost proiectate aproximativ 200 de filme din diverse genuri cinematografice: animatie, fictiune, documentare, cinema experimental si video muzical. Programul competitional al festivalului a cuprins opt sectiuni: Competitie internationala, Competitie nationala, Take One! - sectiune ce promoveaza filmele realizate de scolile de cinema si audiovizul din Portugalia, Curtinhas - scurtmetraje pentru copii, Remixed - competitie de cinema experimental, In Progress - sectiune care urmareste cariera regizorilor prezentati in editiile anterioare ale festivalului, In Focus - retrospective ale creatiilor unor regizori, si Program special.

Alaturi de cele opt sectiuni, exista si o importanta piata de scurtmetraje rezervata profesionistilor din industria cinematografica.