Celebra actrita franceza Isabelle Huppert a laudat sambata, la Bucuresti, "indrazneala" cinematografului romanesc, exprimandu-si dorinta de a juca intr-un film realizat de un regiozor roman, relateaza AFP.

"Noi am descoperit cinematograful romanesc acum cativa ani. Am avut un soc descoperind aceasta modalitate de a face filme", a spus actrita, in fata studentilor la cinematografie sau teatru din capitala, alaturi de regizorul Cristian Mungiu, Palme d'Or la Cannes in 2007 pentru "Patru luni, trei saptamani si doua zile".

"Mi-ar placea sa joc intr-un film romanesc si cred ca este foarte apropiat de ceea ce vreau eu sa realizez pe marele ecran", a adaugat actrita, care a jucat sub bagheta unor mari regizori precum Michael Haneke, fratii Taviani sau Claude Chabrol.

Isabelle Huppert in Madame Bovary

Cinematograful romanesc, care straluceste de mai multi ani in competitiile internationale, cu filme precum "Moartea domnului Lazarescu", de Cristi Puiu, premiul "Un Certain Regard" la Cannes in 2005, sau "Politist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu, premiat si el la Cannes in 2009, evoca adeseori realitatea dura a vietii de zi cu zi din Romania, in timpul dictaturii sau dupa acest moment, recurgand insa aproape mereu la umor, noteaza AFP.

Isabelle Huppert se afla la Bucuresti pentru a vernisa expozitia "120 de portrete ale unei singure femei", care regrupeaza fotografii ale actritei realizate de nume celebre precum Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton sau Hiroshi Sugimoto.