A mai ramas o zi pana la deschiderea celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania. TIFF 2010 ofera publicului cinefil 240 de productii din 47 de tari, (203 lungmetraje si 37 scurtmetraje), ce vor putea fi urmarite in cele 14 locatii ale festivalului. De asemenea, TIFF va aduce la Cluj peste 400 de invitati, profesionisti din domeniul cinematografic, din tara si din strainatate.

Programul festivalului va fi compus atat din sectiunile devenite deja traditionale cum ar fi Competitie, Supernova, Umbre, Fara limita, 3x3, Ce se intampla, documentarule?, Focus, Zilele Filmului Romanesc, Ziua HBO, Ziua Maghiara, cat si din trei noi sectiuni tematice: Less is more, compusa din filme-omnibus, Profesiune: actrita, in care personajele principale sint actrițe de film sau de teatru, sau Terapii Extreme, productii ce abordeaza diverse tratamente neconvenționale la care recurge omul atins de "bolile" lumii moderne: alienare, incomunicabilitate, stres, conformism.

Startul oficial al TIFF 2010 este dat vineri, 28 mai, cu Soul Kitchen, o comedie in regia lui Fatih Akin, o poveste despre un proprietar de restaurant urmarit de ghinion, ale carui aventuri si patanii vor delecta spectatorii.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, prezentat de Ursus si co-organizat de Loteria Romana, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Primariei si Consiliului Local Cluj Napoca, Consiliului Judetean Cluj, Programului Media al Uniunii Europene, Institutului Cultural Roman.

Citeste mai multe detalii despre programul TIFF 2010 pe webPR.ro