"Am vazut filme intr-adevar foarte bune, care au facut ca ziua de azi (n.red.- a deliberarii) sa fie complicata", a tinut sa repete cineasta franceza Claire Denis, presedinta juriului sectiunii Un Certain Regard, inaintea anuntarii palmaresului. Din pacate, nici "Marti, dupa Craciun" de Radu Muntean, nici "Aurora" de Cristi Puiu nu s-au regasit printre cele trei filme premiate. Cea mai importanta distinctie, Premiul Un Certain Regard Fondation Groupama GAN pour le Cinema a revenit peliculei coreene "Ha Ha Ha" de Hong Sangsoo.

Premiul Juriului sectiunii Un Certain Regard a recompensat pelicula peruana "Octubre", de Daniel Vega si Diego Vega. Juriul alcatuit din criticul suedez Helena Lindblad, jurnalistul elvetian Patrick Ferla, directorul Festivalul de la Pusan Kim Dongho si Serge Toubiana, directorul general al Cinematecii Franceze, a inventat un Premiu de interpretare pentru a le rasplati pe cele trei actrite din filmul argentinian "Los labios", semnat de Ivan Fund si Santiago Loza - Adela Sanchez, Eva Bianco si Victoria Raposo.

Inainte de anuntarea premiilor, Claire Denis a mai tinut sa elogieze filmul de deschidere al sectiunii, "O estranho caso de Angelica", realizat de Manoel De Oliveira, despre care a spus ca "ne-a facut sa devenim un juriu unit, dincolo de simtul responsabilitatii cu care am venit aici."

Tot azi s-au anuntat si premiile Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI). Acesta a rasplatit filmul "Tournee", de Mathieu Amalric - din Competitia Oficiala, "Pal Adrienn" de Agnes Kocsis - din sectiunea Un Certain Regard si "Todos vos sodes capitans" de Olivier Laxe - din sectiunea Quinzaine de la Critique. Juriul ecumenic, alcatuit din sase personalitati catolice si protestante, a acordat premiul sau filmului francez "Des hommes et des dieux" de Xavier Beauvois din Competitia Oficiala, rasplatind alte doua filme din Competitia Oficiala cu Mentiuni Speciale - filmul britanic "Another Year", realizat de Mike Leigh, si filmul sud-coreean "Poetry", semnat de Lee Chang-dong.