Proiectia filmului documentar “Kapitalism-reteta noastra secreta“, in regia lui Alexandru Solomon a avut loc miercuri, 19 mai, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg.

La vizionarea filmului, printre participanti s-au numarat deputati francezi si romani, personal parlamentar, romani stabiliti in Alsacia, cat si producatorii francezi ai filmului. Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a fost si el prezent la vizionarea documentarului.

Proiectia a fost urmata de o dezbatere moderata de Dominique Jung (redactor sef la Dernieres Nouvelles d’Alsace) avand ca tema “20 de ani de capitalism si democratie in Europa post-comunista“. In timpul dezbaterii, la care a participat si regizorul filmului, Dacian Ciolos a comparat “Kapitalism-reteta noastra secreta“ cu “un leac foarte amar pe care il iei pentru a te vindeca“.

Proiectia de la Strasbourg a fost organizata de Forumul Francofonilor din Parlamentul European, prezidat de eurodeputatul Cristian Preda.

Incepand de vineri, 21 mai si pana joi, 27 mai, filmul “Kapitalism-reteta noastra secreta“ va rula in Bucuresti, la Cinema Europa si la Arad, la Cinema Arta. De asemenea, pe 22 si 23 mai, va putea fi vazut si la Eurocinema Tinerimea Romana, in Bucuresti.