Suntem in cel mai aglomerat weekend al anului pe Coasta de Azur, nu doar din pricina Festivalului de la Cannes, cat mai ales a raliului de la Monaco. Toate hotelurile sunt pline, iar pe Croazeta iti ia deja prea mult timp sa parcurgi distante foarte scurte. Oameni de toate felurile, "indieni" nord-americani si peruani care canta, catelusi, copii, travestiti, turisti si localnici.

Aseara am filmat un scurt moment de exhibitionism :)

Petrecerea romaneasca a beneficiat de prezenta membrilor echipei filmului "Marti, dupa Craciun" si a unora dintre autorii scurtmetrajelor romanesti prezentate in festival, precum si a producatorilor si distribuitorilor romani. Au fost si invitati straini, printre care venerabilul critic francez Henri Chapier sau criticul american Jay Weissberg.

Membrii echipei filmului lui Radu Muntean erau in verva. Directorul de imagine Tudor Lucaciu povestea despre cat de emotionat s-a simtit la spectacolul de gala, cand spoturile s-au aprins pe randul echipei si toata sala a inceput sa aplaude. Maria Popistasu cauta sa stea numai unde nu era fum, pentru ca e insarcinata in patru luni jumate si nu mai suporta tigarile. Fericitul tata si co-scenarist al filmului lui Radu Muntean, Alexandru Baciu, era si el prezent la Rado Plage, dupa cum era si celalalt co-scenarist, Razvan Radulescu (insotit de Melisa de Raaf, impreuna cu care a scris si regizat "Felicia, inainte de toate".).

Pentru ca valurile erau destul de mari, doua excavatoare lucrau chiar intre terasa de pe plaja si mare, incarcand saci cu nisip. Furtuna de saptamana trecuta a cam facut ravagii, primarul chiar dorise sa decreteze Cannes-ul zona de calamitate naturala. Inca nu a fost furtuna, dar mai e timp...

Moartea, criza financiara si lumea virtuala par sa fie pana acum temele editiei cu numarul 63 a Festivalului de la Cannes.

Editia nr. 63 inlantuie ciudatenie dupa emotie si invers. Zilele trecute, televiziunile si agentiile de presa duceau mai departe vestea ca actritele lui Mathieu Amalric din "En tour" au mers pe covorul rosu in fundul gol. Nu e de mirare, in fiecare an exista ceva provocator.

Acum, aceleasi televiziuni si agentii ii arata pe Alain Delon si Claudia Cardinale la proiectia copiei restaurate a filmului "Ghepardul", in regia lui Luchino Visconti. Si pe Woody Allen pozand inaintea conferintei de presa imbracat ca un bunic plecat la pescuit - pulover maro en-coeur si palariuta de soare kaki. Cei mari n-au nevoie de gesturi grandilocvente.