Aplicatiile pentru concursurile Open Society Shorts si Open Society Documentaries, organizate de Fundatia Soros Romania in cadrul initiativelor media pentru anul 2010 pot fi trimise pana pe 10 mai.

Open Society Shorts:

Competitia de film de scurt metraj Open Society Shorts se adreseaza in primul rand studentilor de la facultati de profil din Romania (regie-film, media, jurnalism etc.), dar si autorilor amatori pasionati de filmul digital. In competitie pot fi inscrise filme documentare, de fictiune, de animatie, filme experimentale sau de arta de pana in 15 minute. Filmele trebuie sa surprinda portiuni din Romania actuala, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate.

Informatii detaliate despre competitie precum si accesarea formularului de inscriere se gasesc la adresa: http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=192

Open Society Documentaries:

Competitia Open Society Documentaries este una din principalele initiative media ale Fundatiei Soros, orientate spre dezvoltarea productiei de film documentar in Romania, ca vector de constientizare asupra problemelor de larg interes public din Romania contemporana.

Realizatori profesionisti de film documentar sunt invitati sa depuna proiecte de film documentar de scurt si mediu metraj (25 min. – 1h) pe varii tematici de larg interes social. Va fi finantata realizarea integrala a unui numar de proiecte in limita bugetului total de 35.000 USD.

Informatii detaliate despre ce trebuie sa contina aplicatia gasiti accesand adresa: http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=195